avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizarie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizarie crestere copil

Pe scurt, fata mea a nascut anul trecut pe 10 ianuarie, am facut actele necesare pentru indemnizatie crestere copil. In cerere depusa la Primarie am pus optiunea de concediu maternal doar pentru un an, intrucat, fata mea dorea sa se intoarca la munca si sa beneficieze si de cei 500 lei de la stat. In ianuarie 2013, surpriza a fost f mare cand am aflat ca firma la care era angajata era deja in insolventa, deci nu mai avea unde sa se angajeze. Tot atunci am aflat ca nu mai putem prelungi concediul de materniate pt ca prima optiune a fost de un an si nu se mai poate modifica. Acum incercam sa ii gasim loc de munca, e foarte greu...Intrebarea este, daca fata mea va reusi totusi sa se angajeze, mai poate beneficia de stimulentul de 500 lei de la stat?
In asteptarea raspunsului, va multumesc anticipat pentru atentie!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:54, 19 Martie 2013
Faptul ca firma este in insolventa nu o impiedica pe fiica dvs. sa se intoarca la vechiul loc de munca. Insolventa nu inseamna firma inchisa. Firma in insolventa functioneaza in continuare, are salariati, doar ca sunt alte reguli de respectat. Sfatul meu este ca fica dvs. sa-si faca actele de reluare a activitatii la firma unde a fost angajata pentru a incasa stimulentul, si ulterior va vedea ce va face.
Stimulentul de insertie il primeste daca are venituri din salarii, indiferent la care angajator, oricand, pana va implini copilul 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie florinape florinape buna seara as dori sa.mi spuneti daca se poate eu am fost reprimita in campul muncii inainte ca fetita mea sa implineasca varsta de un an de zile am optat ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal cassady cassady Am si eu o dilema si sper ca ma puteti ajuta. Sunt in concediu maternal si vreau sa-mi schimb locul de munca. Daca ma intorc la servici si apoi imi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema : o cunostinta se afla in CCC, a optat pana la implinirea a 2 ani ; copilul a implinit 1 an si 1 luna, mama ... (vezi toată discuția)