avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mosteniri nedezbatute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mosteniri nedezbatute

La o mostenire nedezbatuta,dar la care impozitul este achitat de un singur mostenitor timp de peste zece ani, am inteles ca este o lege ce ii da dreptul sa treaca mostenirea pe numele lui,fara dezbaterea succesiunii. Imi puteti spune despre ce lege e vorba?
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 07:55, 19 Martie 2013
nu, nu este adevarat. Mostenitorul care a achitat datoriile intretinerii are un drept de creanta pentru ciotele parti din mostenire care nu i reveneau. trebuie dezbatuta mostenirea.
Se poate considera ca acest mostenitor a acceptat in mod tacit succesiunea, insa fara dezbaterea succesiunii la notar sau pe cale judecatoreasca, nu va avea niciun act doveditor in acest sens, si nici nu va opera transmisiunea patrimoniului defunctului catre mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pentru un imobil scos la licitație în urma unei executări silite. cum să procedăm? nimeni nu știe să ne spună exact cum stau lucrurile și ce anume să facem mai departe misulicus misulicus Problema e in felul urmator si as dorii un raspuns sigur si cat mai rapid. Tatal meu a decedat recent. A avut ceva credit de la banci iar acum am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune: obligatorie in 6 luni de la deces? dona77 dona77 In ianuarie anul acesta a decedat tatal meu; de la Primarie ni s-a spus ca in termen de 6 luni trebuie sa facem o succesiune (si pt asta, sa iau legatura cu un ... (vezi toată discuția)
Succesiune sandugeorge sandugeorge Tatal meu a decedat in urma cu 17 luni. Acum 3 luni o firma de recuperari a datoriilor m-a contactat sa-mi ceara plata unei datorii de care nu stiam. ... (vezi toată discuția)