avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere autovehicul instrainat - procedura
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere autovehicul instrainat - procedura

Buna ziua!

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
In vara lui 2010 am vandut o motocicleta inmatriculata pe numele meu. Am facut contract tip de vanzare/cumparare, am predat cumparatorului certificatul de inmatriculare si cartea de identitate.
Din pacate nu am fost la momentul respectiv sa radiez motocicleta si ulterior am plecat din tara, ignorand acest aspect.
In momentul de fata nu stiu cum sa procedez. La primaria de resedinta figurez in continuare cu impozit pe motocicleta. Am luat legatura cu cumparatorul, dar mi-a spus ca intre timp a dat vehiculul unei terte persoane care nu mai este de gasit.
Am ramas cu fotocopiii dupa contractul de vanzare cumparare, cartea de identitate si certificatul de inmatriculare, dar asta e tot ce am.
Ce procedura/demers pot initia pentru a rezolva situatia si a radia vehiculul de pe numele meu?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:37, 19 Martie 2013
Incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti bunul ca urmare a vanzarii acestuia
In baza declaratiei notariale,autoritatea fiscala urmeaza sa dispuna radierea bunului de pe rolul dvs fiscal-conditionat de achitarea integrala a debitelor acumulate
ynocentta a scris:

Incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti bunul ca urmare a vanzarii acestuia
In baza declaratiei notariale,autoritatea fiscala urmeaza sa dispuna radierea bunului de pe rolul dvs fiscal-conditionat de achitarea integrala a debitelor acumulate

Va multumesc pentru raspunsul prompt, voi merge la notar. In afara de rezolvarea problemei fiscale, este necesara si clarificarea situatiei la Politia Rutiera intr-un mod sau altul? Dupa cum am spus, in momentul vanzarii am predat Cartea de Identitate in original precum si Certificatul de Inmatriculare( cu mentiunea instrainare), dar atat.
Pentru solutionarea la politie,se impune sa contactati personal SPR evidenta,prezentati contractul de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea unei masini vandute miorita_m miorita_m Buna ziua Am si eu o intrebare legata de modalitatea de radiere a unei masini. Masina a fost vanduta ,iar in momentul vanzarii s-a incheiat la un birou de ... (vezi toată discuția)
Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul \"Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic\", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana ... (vezi toată discuția)
Radiere masina Adrian ats Adrian ats Buna ziua. Am o intrebare la dumneavoastra. Ce pot face sa radiez din circulatie o masina vanduta pe cel care a cumparat-o a vandut-o mai departe si cel din ... (vezi toată discuția)