Buna ziua,
In 04.08.2008 mi-a fost acordat un credit in valoare de 5150 lei pe 5 ani(cu dobanda cu tot ajungea undeva la 9000 lei) de la Banka.
In 2012 am ajuns in imposibilitatea de a plati cateva rate(aprox. 3), rata era de 150 lei/luna. In iunie 2012 am primit instiintare de la o firma cum ca , in data 29.05.2012 Banca a cesionat contractul la LTD , care au dat dreptul celor de la firma sa se ocupe cu recuperarea creantei.
Pe notificarea din iunie 2012 era trecuta suma de 3600 lei (corecta). Am vorbit cu ei, ne-am inteles sa platesc cat pot , cum pot , dar de fiecare data imi spuneau ca "am promis" ca achit o anumita suma mai mare decat ne intelesesem, ireal.
Din iunie pana acum am achitat suma de 1790 RON in ciuda faptului ca nu am un job si mai trebuie si sa traiesc.
Am cerut saptamana trecuta un grafic cu platile efectuate si cat mai am de plata.
Uimire : in notificarea de plata din 2.08.2012 scria suma de 2863 RON, acum 19.03.2013 scrie 2514.37 RON.
Ce am inteles e ca platesc degeaba 200-300ron /luna, rata la banca fiind in mod normal de 150 si nu existau dobanzi penalizatoare.
Alta uimire: "Va reamintim ca in conformitate cu clauzele contractului semnat de dvs., pt. fiecare zi de intarziere la debitul mentionat mai sus se adauga dobanzi penalizatoare" . NU am semnat nici un contract cu ei.
Intrebare : Ce credeti ca pot face pentru ca vreau intr-adevar sa ma scap cat mai repede de datoria pe care o am la ei, dar se pare ca degeaba efectuez in fiecare luna plati ca ajung de unde am plecat ? Am incercat sa le explic, sa cer o recalculare telefonica si mi s-a spus " nu e vina mea ca nu sunteti angajat." Ba mai mult doamna respectiva m-a intrebat " De ce nu sunteti angajat?" . Ei bine, nu toti au norocul sa-si gaseasca un job in ziua de azi, chiar si daca ai o gramada de materie cenusie (care de multe ori la cei angajati lipseste), dar lipsesc foile.
Le-am spus pana acum am incercat sa platesc si incerc in continuare, dar platesc in zadar. Sunt altii care nu vor sa auda de datoriile lor, dar sa mai si plateasca. Eu platesc cat pot.
Mentionez ca nu am absolut nici un bun pe numele meu.
Ce pot sa fac sa reduc suma ? Dobanda aceea nu se poate contesta ? Pana acum e 704.37 RON dobanda. De 6 luni imi tot promite ca va opri dobanda si acum mi s-a promis ca daca achit 300 ron pana in 28 martie imi opreste dobanda, dar nu ma mai pot increde deoarece de 6 luni e acelasi lucru.
Va rog sfatuiti-ma ! Multumesc !
Cel mai recent răspuns:
tynatwine , utilizator
16:13, 28 Martie 2013