avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare credit ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

executare credit ipotecar

Buna ziua,

care este procedura de executare a unui credit ipotecar? in momentul de fata am conturile poprite si nu am primit nici o notificare in acest sens.
1 .daca au pus poprire pe conturi asta inseamna ca au scos si casa la licitatie?
2. in momentul cand am luat creditul am avut un teren ( cu care nu sa garantat dar au cerut o copie dupa actul de proprietate) intre timp acesta a fost vandut, daca banca nu recupereaza bani din licitatie se poate indrepta catre acel teren care este vandut?
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:10, 19 Martie 2013
De situatia asta imi era frica sa va intreb, ... daca vanzarea s-a facut in familie.
Da, exista un risc sa va revoce vanzarea pe 3 ani in urma, ... dar tot cu o actiune in instanta din partea bancii. Sa speram ca nu isi va bate banca capul cu asa ceva, depinde insa si de marimea debitului pe care il aveti la ei.
creditul a fost de 125000 eur in chf ,
vanzarea terenului a fost facuta in sept 2010 si nu 2011.
o sa fie instiintat si cumparatorul in cazul in care o sa ma dea in judecata? si ce sanse de castig a-r avea?
Daca au trecut 3 ani, nu prea au sanse sa va mai intoarca actul.

P.S. Scuze acum am calculat ca de fapt nu au trecut cei 3 ani. din sep 2010 pana azi.
Si suma este destul de mare.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
trandafir2, moderator

ce sanse credeti ca sunt sa nu le ia terenul sau ce putem face ca sa intampinam asta?
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
adrianaadriana, utilizator
Daca banca nu va cere revocarea actului in instanta este bine.

Daca banca va cere revocarea actului in instanta, nu avem de unde sa stim de acum cum se va solutiona, depinde de avocati, de termene, de proceduri, de acte ... insa exista posibilitatea ca banca sa castige.

Ar mai fi varianta sa vindeti terenul (nu in familie).
Luati legatura cu un avocat si discutati cu actele in fata.

Alte discuții în legătură

Continuarea executarii silite dupa vanzarea imobilului ipotecat gabi007 gabi007 Buna.In urma unui contract de credit ipotecar incheiat in anul 2007 cu S.C. IFN din cauza crizei economice am ajuns sa fiu executat silit apartamentul fiind ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata credite? Anghel Liviu Anghel Liviu Am doua credite pe nevoi personale la doua banci de 20 de mii de euro pe 10 ani.Am platit timp de trei ani jumate,dar acum nu mai pot plati ptr ca nu mai am ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi bancare in "calitate" de garant ipotecar DanLo DanLo In 2007 am contractat un credit bancar persoane fizice punand ca ipoteca casa parintilor mei. Incepand cu anul 2011 am fost pus in imposibilitatea de a ... (vezi toată discuția)