buna ziua am si eu o intrebare suntem 5 mostenitori al unui apartament cu 3 cam, mama mea are 60la suta partea ei si restul suntem 4 copii cu cite 10la suta fiecare. mama cu 2 copii vrem sa vindem apartamentul dar ceilalti doi copii nu vor sa vanda, mentionez ca cei doi copii ai cite 10la suta din cota parte cum putem vinde apartamentul daca cei doi nu vor???deci mama are 60la suta si noi doi cite 10la suta fiecare deci per total 80la suta vrem sa vindem iar 20 la suta nu vrea.cum putem face acest lucru in speta sal vindem. va multumesc o zi buna in continuare
puteti vinde cota parte (de 80 la suta daca e corect) dar partea cealalta ramane in coproprietate, mai puteti solicita iesirea din indiviziune cu plata unei sume corespuzantoare dr. celorlalti si apoi vindeti intregul.
multumesc am uitat sa precijez ca noi vrem sa vindem apartamentul pentru a acoperi 2 credite ramase restante de la tata unul de 22000ron si unul de 8000ron si restul banilor sa cumparam o casa pentru mama sa-si traiasca batrinetea cit mai are de trait . precijez ca aceste credite nu au mai fost platite din luna septembrie 2012 iar acum au ajuns la un birou de exzecutare silita si neu pus ca termen de plata 30zile ca sa acoperim tot creditul,astazi noi am avut client interesat sa cumpere dar frati mei nu au vrut sa semneze antecontractul de vinzare cumparare pe motiv ca este prea ieftin ei chiar vor exsagerat de mult pe acest apartament. cum pot face sa nu ajunga sa al exzecute firmele de recuperare ???
convingandu-i sa vanda ca daca vinde execut. prin licitatie o sa regrete ca nu au acceptat suma de la cumparator, la licitatie se poate vinde si cu un sfert din pretul evaluat si platiti cheltuielile de executare, expertiza etc. si ramaneti cu praful de pe toba, ba puteti risca ca pretul adjudecarii sa nu satisfaca creanta si cheltuielile si apoi dansul abia incepe.....
bun noi cei care vrem sa vindem putem sai chemam in instanta pe cei doi care nu vor sa vanda???si sai obligam sa vinda sau sa ne despagubeasca??? la suma reala a pieti imobiliare????
Vanzare imobil
danycosty
Mama mea are 3/4 dintr-o casa; restul de 1/4 este al bunicii. Cum ar trebui sa procedeze mama pentru a putea vinde partea ei in cazul in care bunica nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart
dumas2000
Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)