avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Masterul potrivit pentru profesia de consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Masterul potrivit pentru profesia de consilier juridic

Buna. As dori ca in viitor sa fiu consilier juridic, doar ca nu stiu ce master s-ar potrivi cel mai bine pentru aceasta profesie. Toate parerile sunt binevenite! Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: margaritoiu , utilizator 22:21, 10 Noiembrie 2013
Pentru a fi consilier juridic trebuie mai întâi să ai absolvită o facultate de drept. După aceea poţi să faci un master. Masterul, după cum a spus şi domnul Florin, poate fi în orice domeniu, dar cred că cel mai bine ar fi dacă ai face un master tot în domeniul juridic.
Consilierul juridic poate să lucreze în domeniul public (la stat), sau în domeniul privat. În orice caz, trebuie să cunoşti foarte bine dreptul civil, aşa că, părerea mea este că cel mai potrivit ar fi un master de drept privat (drept civil), fiindcă la master se doreşte o anumită specializare.
multumesc!
recomand masterul de drept civil si procedura civila ori cel de dreptul muncii.
Simona_Anya
Cel mai potrivit Master pt o astfel de profesie banuiesc ca este cel intitulat Cariera Juridica intrucat acolo aprofundezi Dreptul Civil si partea de contracte de care te vei lovi in activitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate munci avand facultatea de drept? Iulian81 Iulian81 Am terminat Facultatea de Drept si un Master tot in domeniul acesta si ma intreb ce se poate face dupa aceasta? In afara de a da examenul la barou si INM, ... (vezi toată discuția)
Master - e util in obtinerea unui loc de munca? Beatrice89 Beatrice89 As dori sa stiu daca masterul ajuta la obtinerea job`ului.... de exemplu as dori sa dau la master-dreptul penal in afaceri si nu stiu in ce masura m`ar putea ... (vezi toată discuția)
Pot fi consilier juridic daca am doar masterul abslovit in stiinde juridice? Ella380 Ella380 Buna! Am si eu o nelamurire. Am absolvit Facultatea de Psihologie si Masterul de Stiinte Juridice, specializarea Devianta si Delincventa. As vrea sa profesez ... (vezi toată discuția)