avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatul nu-mi reprezinta interesele, ma informeaza ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatul nu-mi reprezinta interesele, ma informeaza gresit in mod intentionat

Buna seara,

Am o problema cu avocatul, am un proces civil la care nu mai exista apel. Avocatul imi recomanda sa las cealalta parte implicata in proces sa castige recursul, ca apoi sa castig eu in apel.
Consider ca a facut o intelegere cu cealalta parte si nu-mi reprezinta interesele in proces.
As vrea sa renunt la serviciile acestuia, apoi sa-i pun interdictie dosar, dar nu stiu cum sa procedez. Ce pot face in acest caz, mentionez ca am achitat deja onorariul conform contractului.

angajati alt avocat
Ce fel de proces civil? Pentru ce s-a declarat recurs? Lamuriti-ne putin, poate fi numai o problema de (ne)intelegere.
Buna ziua,

Va multumesc pt raspuns.
Voi angaja un alt avocat, dar cum ramane cu acesta? Onorariul platit este destul de mare, platit din imprumuturi la banci, el a incercat sa ma insele. Cum ii pot interzice sa depuna sau sa faca modificari in dosar in numele meu?
Trebuie sa ma adresez baroului?
Se pare ca nu prea intereseaza pe nimeni acest subiect, oare din ce cauza, pt. ca este vorba de un avocat?

Il puteti inchide, va multumesc!
Mr-X a scris:

Buna ziua,

Va multumesc pt raspuns.
Voi angaja un alt avocat, dar cum ramane cu acesta? Onorariul platit este destul de mare, platit din imprumuturi la banci, el a incercat sa ma insele. Cum ii pot interzice sa depuna sau sa faca modificari in dosar in numele meu?
Trebuie sa ma adresez baroului?

Heei, nu va grabiti asa! V-am pus cateva intrebari la care nu ati raspuns. Nu e vorba ca sunteti in conflict cu un avocat ci e vorba de faptul ca doream sa va ajut. In sfarsit, va raspund la intrebari.
Daca vreti sa angajati un alt avocat nu va opreste nimeni insa exista doua probleme:
- Deontologia profesionala obliga orice avocat care preia o cauza in care a fost un coleg sa-l informeze pe acesta. Daca avocatul de care va plangeti nu are o vina evidenta s-ar putea sa fiti refuzat de avocatii seriosi.
-Privitor la onorariu trebuie sa stiti ca daca nu aveti nicio dovada ca ceea ce-i reprosati este real si daca in contract nu ati stipulat nimic in privinta renuntarii unilaterale la contract nu exista nici un motiv sa va returneze banii. Trebuie sa stiti ca atunci cand preiei o cauza renunti la altele (nimeni nu le poate face pe toate).
- Privitor la interdictia de a face vreo cerere in dosar e simplu. Scrieti pe o foaie in stanga sus numarul de dosar iar mai in jos "Catre ... instanta unde va judecati" Apoi scrieiti ca d-voastra (nume, prenume, domiciliu, CNP) ati renuntat la serviciile d-lui avocat si ca acesta nu va mai reprezinta interesele. Semnati si depuneti hartia la registratura. Asta este tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rudenie cu avocatul ionmircea ionmircea Doua persoane, rude de gradul 1, au un proces. Avocatul, care reprezinta una din parti, este la randul sau, ruda cu ambele parti. Intebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Avocat asista atat martor cat si invinuit Blasim Blasim Am auzit o mica speta si m-am gandit sa o discut aici, pentru ca sincer eu personal nu am gasit un raspuns.. Deci, un avocat reprezinta pe martorul L. Dar ... (vezi toată discuția)
Avocat advers - poate fi angajat pentru un alt proces ? noiklosa noiklosa Buna seara, Reprezint intr-un proces de partaj un bun prieten, in calitate de mandatat (el fiind plecat definitiv din Romania). Avocatul partii adrverse ... (vezi toată discuția)