avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedarea a jumatate din casa fratelui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedarea a jumatate din casa fratelui

Doi frati au impreuna un apartament, cum poate unul din ei sa cedeze partea lui din apartament celuilalt frate, fara sa primeasca bani pentru asta .
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 00:43, 22 Februarie 2009
Poate sa faca un contract de donatie.
Dar cum au dobandit apartamentul prin cumparare sau mostenire?
Puteti face o cerere de iesire din indiviziune la judecatorie .Incheiati o tranzactie la primul termen prin care x preia in deplina proprietate si pasnica folosinta imobilul iar Y intelege sa nu primeasca nimic si declara ca nu mai are nici o pretentie viitoare asupra bunului .Taxa de timbru este de 19 lei iar tranzactia o poate redacta un avocat contra cost.In nici un caz nu va este necesara cartea funciara si intabularea imobilului .Costuri minime si rezolvare rapida .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren ilegal aylyyn aylyyn buna ziua, Am facut o tranzactie in judecatorie pentru iesirea din indiviziune cu o parte majoritara (5 din 7) din rude (frati si nepoti). Unii mi-au lasat ... (vezi toată discuția)
Cedare / vanzare cota parte de mostenire (curenta si / sau viitoare) ci-ci ci-ci Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva raspunsuri referitoare la urmatoarea speta: 3 copii impreuna cu mama lor au mostenit un apartament, in urma ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor anstr anstr Buna ziua! As dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema.Detin impreuna cu sora mea un certificat de mostenitor ca urmare a dezbaterii succesiunii de pe urma ... (vezi toată discuția)