avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren ilegal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren ilegal

buna ziua,
Am facut o tranzactie in judecatorie pentru iesirea din indiviziune cu o parte majoritara (5 din 7) din rude (frati si nepoti). Unii mi-au lasat mie partile lor. Au fost chemati si prezenti toti mostenitorii.
Dupa o perioada tranzactia a fost contestata (dosarul fiind suspendat) de un nepot care pretinde ca a cumparat partea unuia din frati acum vreo 5 ani (intre timp decedat) si pretinde"act authentic " dar nu are decat un precontract intre ei doi fara notar, fara martori .Fiul celui decedat care a fost imputernicit sa fie reprezentantul in aceasta tranzactie nu a stiut de vanzare si mi-a dat mie la judecatorie asa cum promisese fratele meu Mentionez ca suprafata notata in acel contract pretinsa ca fiind cumparata de acest nepot e mult mai mare decat cea care reiese din titlu de proprietate la iesirea din indiviziune.
intrebarea mea este: tranzactia pe care eu si fratii am facut-o poate fi anulata ?
Acolo scrie ca mi-a fost "lasat in deplina proprietate si pasnica posesie iar partile au convenit ca nu vor emite pretentii viitoare "
Astept raspuns si va multumesc!


Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 16:01, 3 Februarie 2016
Orice se poate intampla. Trebuie analizate actele pretinse si autenticitatea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedarea a jumatate din casa fratelui eletani eletani Doi frati au impreuna un apartament, cum poate unul din ei sa cedeze partea lui din apartament celuilalt frate, fara sa primeasca bani pentru asta . (vezi toată discuția)
Cumparare teren de la mostenitori in indiviziune LaurentiuSD LaurentiuSD Buna ziua. Doresc sa cumpar o parte dintr-un teren ce se afla in proprietatea a doi mostenitori in indiviziune. Nu exista alte acte pe teren in afara ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune GertrudT GertrudT Parintii mei în vârsta de peste 70 de ani doresc sa iasa din indiviziune cu vecinii pentru a putea, spun ei, sa vand mai repede casa si sa ma bucur de ... (vezi toată discuția)