avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit de nevoi personale cu asigurare de viata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit de nevoi personale cu asigurare de viata

Buna ziua ,
Mama mea , pensionara , a contractat un credit de nevoi personale cu asigurare de viata in 2010. Valoarea creditului este de 2174 ron (inclusiv comision analiza dosar) , iar suma datorata este 5010 ron , in 60 rate a 83.5 ron , pe o perioada de 5 ani , adica are de returnat bancii cu 130 % mai mult !
Costurile creditului sunt urmatoarele : dobanda anuala fixa = 9 % , comision lunar de administrare = 1,7 % , cota lunara de asigurare = 0,84 % , DAE = 39,4 % .
As dori sa stiu daca aceste costuri sunt uzuale si daca se mai poate face ceva in caz contrar. Din ce am vazut pe net , comisionul si cota sunt cel putin duble fata de cele uzuale.
Contractul contine si o cerere de emitere card de credit , dar mama nu a primit niciun card , platile efectuandu-le la banca. Este posibil ca aceste costuri sa includa si eventualele speze asociate cardului ?
Asumandu-mi cu smerenie ignoranta , astept cu interes si recunostinta opiniile dv. avizate .
Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 23:55, 21 Martie 2013
Cel mai bine este sa mergeti la banca unde aveti creditul, deoarece ei stiu mai bine si pot vizualiza ce produse aveti achizitionate si care sunt costurile.
”As dori sa stiu daca aceste costuri sunt uzuale si daca se mai poate face ceva in caz contrar”

Nu sunt costuri uzuale.
Sfatul meu este sa refinantati acest credit la o alta banca (dobanda va fi la jumatata!)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de credit pentru nevoi personale laura miron laura miron buna ziua, am incheiat in 18.09.2006 un c. d ecredit in euro cu UNICREDIT TIRIAK BANK si in 15.02.2008 comisionul de administrare (fees conform ) s-a marit de ... (vezi toată discuția)
Refinantare sau reesalonare credit lungu nicolae lungu nicolae am un credit in delurare,as vrea sa refinantez creditul dar am restanta 2 luni,pt ca nu am reusit sa fac fata platilor,de aceea vreau sa refinantez,se poate ... (vezi toată discuția)
Dae nelutu2 nelutu2 In cuprinsul contractului de credit pe care il am, nu este stipulat nimic despre DAE, ce este si cum se calculeaza, in schimb, apare in graficul de rambursare ... (vezi toată discuția)