Buna ziua ,
Mama mea , pensionara , a contractat un credit de nevoi personale cu asigurare de viata in 2010. Valoarea creditului este de 2174 ron (inclusiv comision analiza dosar) , iar suma datorata este 5010 ron , in 60 rate a 83.5 ron , pe o perioada de 5 ani , adica are de returnat bancii cu 130 % mai mult !
Costurile creditului sunt urmatoarele : dobanda anuala fixa = 9 % , comision lunar de administrare = 1,7 % , cota lunara de asigurare = 0,84 % , DAE = 39,4 % .
As dori sa stiu daca aceste costuri sunt uzuale si daca se mai poate face ceva in caz contrar. Din ce am vazut pe net , comisionul si cota sunt cel putin duble fata de cele uzuale.
Contractul contine si o cerere de emitere card de credit , dar mama nu a primit niciun card , platile efectuandu-le la banca. Este posibil ca aceste costuri sa includa si eventualele speze asociate cardului ?
Asumandu-mi cu smerenie ignoranta , astept cu interes si recunostinta opiniile dv. avizate .
Cel mai bine este sa mergeti la banca unde aveti creditul, deoarece ei stiu mai bine si pot vizualiza ce produse aveti achizitionate si care sunt costurile.
Dae
nelutu2
In cuprinsul contractului de credit pe care il am, nu este stipulat nimic despre DAE, ce este si cum se calculeaza, in schimb, apare in graficul de rambursare ... (vezi toată discuția)