avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... amenintata cu ordin judecatoresc din cauza unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

amenintata cu ordin judecatoresc din cauza unui admins.incompetent

Problema mea este urmatoarea:locuiesc in afara tarii,si in ianuarie in urma controlului facut si in ap.meu,s-a constatat ca trebuiesc reparate tevile comune de apa,care trec si prin ap.meu,deoarece se inunda ap. de sub mine.Dupa ce am contactat administratorul ca sa-mi spuna daca e totul pregatit pentru reparatii si pentru stricaciunile din ap. si am avut ca raspuns " veniti si vedem noi" si nu a inteles ce i-am spus ca ma costa timp si bani si ca doresc sa am in scris ceva concret,in plus inchizandu-mi si telefonul,atunci i-am trimis o scrisoare cu confirmare de primire-cerandu-i aceleasi lucruri-pe care nici in ziua de azi nu a ridicat-o.
Gluma este ca ma contacta vecinii de sub mine,in ap.caruia apa s-a infiltrat cel mai mult,si ma roaga sa vin pentru reparatii,ca si cand ei erau in masura sa decida cine face,plateste reparatiile,si dupa ce le-am spus ca voi veni dupa ce ma va instiinta in scris adminstratorul,nu sa ma trezesc ca ma poarta pe drumuri de nu stiu cate ori,la o saptamana sunt anuntata de familia care tine cheia de la ap.meu,ca le-a telefonat avocata acestor vecini-desi acestia au nr.meu de telefon de Romania,pe care dealtfel am comunicat pana in acel moment- transmitandu-mi ca daca nu vi n pentru reparatii in 2 saptamani,va intra cu ordin judecatoresc in ap. pentru reparatii.
Nu cred ca e corect acest comportament al avocatei si al vecinilor,care incearca prin intermediari sa comunice cu mine,si va intreb daca invocand ca este o urgenta de scurt circuit,din cauza apei care s-a infiltrat,poate sa intre fara sa ma anunte legal ce intentii au,nemai vorbind ca totusi aceasta problema este in sarcina administratorului si a presedintelui,care aparent se dau disparuti ca si cand nu ar exista nici o problema?!
Sunt convinsa ca se incearca cu smecherii avocatesti evitarea instiintarii mele legale,ca de exemplu,trimitandu-mi la adresa apartamentului din tara vreo instiintare de proces... chiar daca stiu ca stau in Italia, (adresa de aici nu o au,pentru ca nu consider ca trebuie sa-mi dau adresa vecinilor din Romania).
Puteti va rog sa-mi scrieti daca actiunea vecinilor nu e un exces de zel,in ceea ce priveste persoana mea,in loc sa convinga admins,si presedintele sa urgenteze legal aceste reparatii? si sa ma anunte?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:12, 22 Februarie 2009
art 12, paragraf B (obligatii) aliniat b) din HG 1588/2007 prevede:

Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii: [...]
b) sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul propriu, cu un preaviz de 5 zile, al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar si justificat sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz, conform prevederilor din statutul asociatiei de proprietari;

insa nu inteleg de ce familia care are grija de apartamentul dvs nu a rezolvat problema deoarece aceasta reparatie nu necesita neaparat prezenta dvs la locul faptei. daca este vorba despre lucrare la partile comune, acestea trebuie sa fie suportate de asociatia de proprietari, administratorul avind obligatia sa angajeze un instalator sau firma pentru executia reparatiei, efectuind la final si plata din banii asociatiei. cheltuiala pe partea comuna se imparte conform legii 230/2007 si HG 1588/2007, iar la partea individuala de catre dvs, prin familia care are grija de apartamentul dvs.
a primit persoana care are grija de apartamentul dvs acel preaviz de 5 zile ? eu va sfatuiesc sa rugati aceasta persoana sa lase instalatorul/firma de instalatii sa deschida apartamentul si sa-i lase sa execute lucrarea pentru a scapa de problemele cu instanta si de drumul pina in tara ;)
Rezolvati problema daca simplificati llucrurile. Spuneti vecinului care are cheia de la apartament sa vorbeasca cu administratorul, sa deschida apartamentu, sa se execute reparatia ca si cum el ar fi proprietar. De ce asteptati sa va mai instiinteze asa cum spuneti "le-am spus ca voi veni dupa ce ma va instiinta in scris adminstratoru".
Asa cum va explicat si dl Felix cu citarea art 12 , dv cunoasteti problema de mai bine de 5 zile, iar daca alta solutie nu este se poate intra in apartament cu ordin judecatoresc fara vointa dv. Eu am fortat usa vecinului de deasupra impreuna cu alti vecini si administratorul ca s-a spart o conducta la baie si inunda toate apartamentele. Am sunat la telefon si era plecat din localitate . Cu un levier de masina am fortat usa, am oprit apa . Vecinul a ajuns seara acasa si-a reparat a doua zi si instalatia si usa. Eu si ceilalti vecini am inteles ca intre oameni normali si am facut curatenia pe cheltuiala noastra in apartamentele noastre. Asociatia nu a fost implicata la cheltuieli .
Spuneti persoanei care are cheia sa rezolve problema si nu cheltuiti si pierdeti vremea pe drumuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de prop de apartamente Moldovandita Moldovandita As vrea sa stiu cum putem intra intrun ap nelocuit cand prop nu e de gasit si nu a lasat o cheie la administrator si coloana de apa estd defecta in ap lui. ... (vezi toată discuția)
Probleme vechi cu inundațiile, proprietar nou. cine, ce plătește? giullianna giullianna Buna dimineata! Vreau sa redau o situatie cu care m-am confruntat si astept parerile dumneavoastra. De vreo 2 luni am cumparat un apartament. De aproximativ o ... (vezi toată discuția)
Inundat repetat de apartamentul apartinand dgaspc Alex49 Alex49 De circa 3 ani apartamentul de deaspura celui in care domiciliez a fost achizitionat de DGASPC a sectorului in care locuiesc. Am fost inundat de 3 ori in ... (vezi toată discuția)