avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie inexistenta- pretentii din partea unei firme ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie inexistenta- pretentii din partea unei firme cursuri prin corespondenta

Buna seara din nou. Va rog sa ma ajutati intr-o alta problema. In anii 2005-2006 am facut la firma Editat un curs de limba germana. L-am absolvit, l-am achitat , si de atunci nu am mai avut niciun fel de contact cu acestia. De cateva zile ma suna intr-una de la o firma de recuperari creante, care imi solicita o anumita suma pentru un presupus curs la Editat facut in 2009 de Administrator Pensiune. Mentionez ca eu nu am cerut niciodata , sub nicio forma acest curs. Cei de la firma de recuperari, au toate datele mele, inclusiv CNP si mi-au zis ca aceasta datorie a fost cumparata de catre ei de la firma Editat pentru acel curs inexistent. Fiti amabili va rog sa imi spuneti ce se poate face in aceasta situatie. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:13, 21 Martie 2013
Daca dvs. nu ati complectat formularul de inscriere pentru un asemenea curs online, inseamna ca nici nu ati beneficiat pachetele de curs expediate. Numai odata cu complectarea acestui formular acceptati conditiile de participare, care in situatia data reprezinta Contractul intre parti.
Este posibil ca datorita unei prelucrari gresite in soft sa fi ramas "agatat" in baza de date a companiei respective ca datornic, si de aici problema.
Trimiteti o adresa, atat firmei de recuperarii cat si firmei cu domeniul de activitate referitor la cursurile prin corespondenta, adresa in care este bine de mentionat si ca veti urma caile legale pentru stoparea acestui abuz.
Va multumesc pentru raspuns. Nu am completat niciodata un formular pentru un astfel de curs, nici macar nu m-am interesat de acesta. Am incercat sa ii explic doamnei de la firma de recuperari ca este o greseala, dar fara nici un rezultat, ea insistand ca trebuie sa platesc si ca nu este nicio greseala. Deasemenea am trimis doua e-mailuri si la compania celor cu cursuri prin corespondenta, dar nici macar nu si-au dat silinta sa imi raspunda. Ce as putea face in situatia aceasta? Va multumesc inca o data !
Dvs nu aveti de facut decat sa nu-i mai luati in seama. Din moment ce nu ati cerut si nu ati beneficiat de vreun curs, nu aveti de plata.
Pt ce pretentii au, recomandati-le sa se adreseze instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie firma telefonie anycyk anycyk Buna ziua!Ma confrunt cu urmatoarea problema.In urma cu cativa ani mi-am facut un abonament la firma de telefonie.Cu vreo doua luni inainte de incheierea ... (vezi toată discuția)
Recuperatori MariaOs MariaOs Buna ziua, Am avut un contract de colaborare ca si agent de vanzari cu o companie de asigurari pe care l-am incheiat cu acordul ambelor parti. Desi cand am ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata a unei datori edymanuel2000 edymanuel2000 in urma cu 2 ani am urmat cursul prin corespondenta de la o companie , in 9.2010 am primit ultimul pachet iar pana la sfarsitul anului 2010 am achitat acel ... (vezi toată discuția)