Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Ce suprafata de teren se putea vinde (legal) in anul 1964? Parintii mei au cumparat in 1964 o casa cu un teren in suprafata de 0,25 ha, dar in contractul de vanzare-cumparare a fost trecuta casa si o suprafata de 0,11 ha.
Mergeti la un notar sa va scoata din arhiva toate actele care au stat la baza vanzarii din 1964. Cel mai probabil, vanzarea s-a facut cu acordul primariei, concretizat intr-o Dispozitie. Arhiva in sine se afla la Camera Notarilor de unde se afla imobilul, dar nu stiu in ce masura puteti accesa fizic dosarul.
Notarii insa, la cerere, primesc in cateva ore toate actele scanate pe email din arhiva respectiva.
Va multumesc. Am un certificat de mostenitor al vanzatorului unde sunt trecute bunurile mobile si imobile corect(nu ca in contractul de VC). In partea dreapta sus a certificatului de mostenitor este scris ca:" Bunurile din prezentul certificat au fost vandute sotilor X, conform contractului de vanz, nr....". Inscrisul este semnat si stampilat de catre notarul de atunci. Data inscrisului corespunde cu data contractului de VC. Aici este dilema mea.