avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea terenurilor era ingradita in 1964?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea terenurilor era ingradita in 1964?

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Ce suprafata de teren se putea vinde (legal) in anul 1964? Parintii mei au cumparat in 1964 o casa cu un teren in suprafata de 0,25 ha, dar in contractul de vanzare-cumparare a fost trecuta casa si o suprafata de 0,11 ha.
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 12:48, 21 Martie 2013
Mergeti la un notar sa va scoata din arhiva toate actele care au stat la baza vanzarii din 1964. Cel mai probabil, vanzarea s-a facut cu acordul primariei, concretizat intr-o Dispozitie. Arhiva in sine se afla la Camera Notarilor de unde se afla imobilul, dar nu stiu in ce masura puteti accesa fizic dosarul.
Notarii insa, la cerere, primesc in cateva ore toate actele scanate pe email din arhiva respectiva.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
ContSters267464, utilizator
Va multumesc. Am un certificat de mostenitor al vanzatorului unde sunt trecute bunurile mobile si imobile corect(nu ca in contractul de VC). In partea dreapta sus a certificatului de mostenitor este scris ca:" Bunurile din prezentul certificat au fost vandute sotilor X, conform contractului de vanz, nr....". Inscrisul este semnat si stampilat de catre notarul de atunci. Data inscrisului corespunde cu data contractului de VC. Aici este dilema mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare jenicaprod jenicaprod In anul 1964, parintii mei au cumparat o casa cu 2 camere impreuna cu o suprafata de 0,25 ha teren arabil, conform certificatului de mostenitor al ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere vlasoviulian vlasoviulian i.v. propeietarul unui teren infundat,am chemat in instanta primaria,pt o servitute de trecere.primaria detine terenul din fata mea,cu o latime la strada de ... (vezi toată discuția)
Vanzare suprafata teren agricol mai mica dacat cea inscrisa in titlu philiprobz philiprobz care este actul normativ ce contine interdictia vanzarii unei suprafete de teren mai mici decat cea inscrisa in titlul de proprietate(certificat mostenitor.) ... (vezi toată discuția)