avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima Casa - verificarea actelor de proprietate ale ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima Casa - verificarea actelor de proprietate ale vanzatorului

Buna ziua. As putea cumpara un apartament cu Programul Prima Casa daca proprietarii lor au certificate de mostenitor pentru acel apartament? De la o banca mi s-a spus ca nu se poate. Sa mai incerc si la altele? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:05, 21 Martie 2013
Mai incercati. Poate e totusi altceva in neregula cu actele si cei de la banca nu v-au zis. Inainte sa dati vreun ban cu titlu de avans mergeti la un notar sa va examineze toate actele si sa semnati antecontractul. Daca e vreo neregula va spune notarul.
Sunt doi frati. Au facut succesiunea. Au ambii certificate de mostenitor. Ar trebui sa mai aiba si alte acte pentru acel imobil? Multumesc.
In afar de certificatele de mostenitor trebuie sa aveti si actele prin care defunctu/defunctii au dobandit imobilul, deci cele care au stat la baza succesiunii. Va trebuie cadastru si intabulare, certificat fiscal....
Mergeti cu toate actele la un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament cu 2 mostenitori, construit inainte de 1989 ... Epuree Epuree Fiul meu vrea sa cumpere un apartament construit inainte de 1989, nu a iesit cadastrul, am o schita pe care este scrisa alta strada, cred ca a fost ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare imobil mostenit MonicaBa MonicaBa Buna seara! Daca se poate as vrea sa stiu si eu mai multe detalii despre situatia de fata.Multumesc anticipat! Tatal prietenuli meu a murit acum 3 ani si de ... (vezi toată discuția)
Mostenire zeciualex zeciualex am un titlu de mostenitor impreuna cu unchiul meu pe acelasi imobil. acesta vrea sa imi dea mie partea lui de imobil. intrebarea e, cum e mai bine sa faca ; ... (vezi toată discuția)