avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Duplicat titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Duplicat titlu de proprietate

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Bunicul si tatal meu au decedat. Nu s-au facut succesiuni.
Exista un teren agricol de 2ha cu titlu de proprietate pe numele bunicului.
Acest titlu a ajuns la un individ ce s-a si folosit de acest teren de mai bine de 15 ani. El sustine ca l-a cumparta de la bunicul meu dar de cate ori mergem la primarie pentru diverse acte intaminam dificultati pentru ca nu s-a platit impozitul pe acest teren si toate s-au strans pe numele familiei mele. De curand am insistat sa mergem la primarie sa rezolvam problema dar refuza, Din moment ce toate impozitele vin pe numele familiei mele nu cred ca are acte legale pe teren. Poate mama sa-l declare pierdut , sa obtina un duplicat si sa isi recupereze terenul? Care ar fi demersurile ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:12, 21 Martie 2013
da. mergeti si solicitati la primarie .
pe urma trebuie actiune in revendicare in instanta, dar pentru asta va faceti intai certificate de mostenitor.( si pentru pimarie o se va trebuiasca)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara acte florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Bunica mea detine un teren agricol pentru care nu are titlu de proprietate, dar este trecut in Registrul Agricol. Mai precis, dupa masuratorile din ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate teren -succesori mariana55_ro mariana55_ro buna ziua ! bunicii mele i s-a reconstituit dreptul asupra unui teren in 1991 ( 2ha ) . din cauza unor erori umane ( omisa la transcrierea anexelor , uitat ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren, nu sunt proprietar vlad237 vlad237 Am intampinat si eu o problema. Bunicul meu ( decedat), a primit de la primarie in anul 1961 un teren pentru folosinta...dar fara sa il puna in posesie cu ... (vezi toată discuția)