avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Primaria doreste chirie de la o asociatie non profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Primaria doreste chirie de la o asociatie non profit

Am solicitat, in calitate de vicepresedinte al Asociatiei O PARTE DIN RAI, de la primaria pe raza careia doresc sa-mi desfasor proiectele, o locatie. Aceea locatie nu a mai fost folosita de ani multi si este in paragina. Ma gandeam sa o pun putin la punct si sa o pot folosi, dar domnul primar doreste sa-i platim chirie. Fiind in primul an de activitate bugetul asociatiei este pe zero. Va intreb acum: este normal ca domnul primar sa ne ”bage” bete in roate sau sa ne ajute? Desfasuram proiecte in folosul comunitatii. Va rog sa-mi spuneti ce pasii legali trebuiesc urmati pentru a obtine aceasta locatie sub titlu gratuit, bineinteles daca se poate si in momentul cand bugetul ne va permite o sa-i dam si chirie. Va multumesc!
Din pacate se plateste chirie conform legii. Depuneti cerere pentru atribuirea unui spatiu la primarie pentru ong.
Pentru inceput incercati ca activitatea ong-ului s-o faceti pe la domiciliul membrilor sau ...pe bancile din parc. Si incercati sa depuneti cereri de finantare pentru ca la unele puteti deduce astfel de cheltuieli.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
george-neagu, moderator
Va multumesc domnul Neagu! Din pacate, momentan bugetul nu ne permite sa platim o chirie.
DAR NICI IN CONCESIUNE NU POATE LUA ACEA LOCATIE....
ACELASI LUCRU AS VREA SI EU SA FAC DAR EU VREAU O SCOALA ;SA O MODERNIZEZ SI O FOLOSESC PENTRU COPII.....
SAU FACETI UN CONTRACT COMODAT....SI-AR FACE PUBLICITATE SI EL.....(PRIMARII COLORARI) DACA NU ...VA AJUNGE IN IAD NU IN ASOCIATIA O PARTE DIN RAI....
incercati sa incheiati un contract de inchiriere in care sa prevedeti o perioada de gratie pentru remedieri si instalare de 6 luni sau un an abia dupa aceasta perioada sa platiti si chiria solicitata de d-nul primar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu ong medda medda Salut, Am infiintat un ONG iar acum cautam un punct de lucru, adica un sediu oficial. Am inteles ca exista o lege sau ceva asemanator care spune ca se pot ... (vezi toată discuția)
Finantare de la primarie pentru ong? gigelas gigelas Buna seara, 1 As vrea sa aflu,daca este posibil obtinerea de fonduri de la o Primarie locala,in mediul rural,pentru a construi un centru de agrement pe un ... (vezi toată discuția)
Donatii si cumparare pentru o.n.g. Adryan.D Adryan.D Buna seara , Va deranjez co intrebare : Avand o Ascoatie si o mica parte de banii din donatii , eu ca si reprezentant al Asociatie am vre-un drept , vre-o ... (vezi toată discuția)