avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Finantare de la Primarie pentru ong?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Finantare de la Primarie pentru ong?

Buna seara,
1 As vrea sa aflu,daca este posibil obtinerea de fonduri de la o Primarie locala,in mediul rural,pentru a construi un centru de agrement pe un teren proprietate personala. Ideea este ca as realiza asa ceva in premiera in respectiva zona.
Este vreo lege care sa prevada obtinerea de fonduri pentru astfel de proiecte de la Primarii ?
2 Cum as putea obtine finantare europeana,pentru initierea unei asociatii de tip cicloturistic ? (turism pe bicicleta) Cum ar trebui sa procedez ?
Dar daca o fac pe bani proprii,exista un cod CAEN in acest sens,ca eu nu am gasit. As putea sa trec la activitati secundare si acest cod CAEN,pe autorizatia ce o am .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 20:07, 10 Ianuarie 2014
Pentru asociatii (ong) nu se discuta de coduri caen. Cititi [ link extern ]
Legea o gasiti la [ link extern ]
Problema cu aceste fonduri este ca pe langa faptul ca sumele sunt mici si trebuie sa vina si solicitantul cu o cofinantare in numerar, prioritatile anuale catre care vor merge aceste finantari nerambursabile le stabileste consiliul local/judetean.
Si in general un ong nou infiintat greu atrage fonduri de la diferiti finantatori, chiar si de la bugetele locale, pentru ca nu are un istoric. Deci faceti acest ong, desfasurati activitati din fonduri proprii ale membrilor si din 2% si dupa cativa ani incercati si pe la astfel de finantatori.
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
george-neagu, moderator
Am inteles.Ma gandeam eu ca ar da ceva ... Ei stiu doar sa ia...Impozite si taxe de tot soiul.
Daca reusesc sa fac ceva pe banii mei,apoi vine sa-mi ceara impozite...
Romania.... Mai bine plec din tara asta si investesc in alta parte a lumii.
Va multumesc ptr.raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesare fonduri azil de batrani elenadeverde elenadeverde Buna ziua, Detin un teren de 3000 mp in sat Ciofliceni (Snagov) si as dori sa accesez fonduri in vederea construirii unui azil de batrani.Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Acordare fonduri nerambursabile asociatii si fundatii ContSters240394 ContSters240394 Buna. In ce conditii se poate acorda sprijin financiar de catre primarie unor asociatii si fundatii(cluburi sportive, asociatii culturale)?Prin hotarare de ... (vezi toată discuția)
Finantare activitati sportive, culturale, culte religioase martin77 martin77 In ce conditii se poate sustine o asociatie sportiva, culturala sau biserica de catre o primarie?Este obligatoriu sa se mearga pe prevederile Legii 350/ 2005 ... (vezi toată discuția)