avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inscriere sentinta in cazierul judiciar acum 30 de ani ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inscriere sentinta in cazierul judiciar acum 30 de ani .Reabilitare.

Acum 30 de ani am fost condamnat la 1 an si 6 luni cu executare pentru neplata pensiei alimentare. Aceasta pedeapsa se mai regaseste acum in cazier?
Cel mai recent răspuns: Mateius , utilizator 17:28, 21 Martie 2013
Voiam de fapt sa intreb, daca a intervenit amnistia si avand in vedere ca sunt 30 de ani de atunci, e posibil sa se fi facut reabilitarea de drept? Am citit raspunsul dumneavoastra de mai sus, cu scuzele de rigoare nu sunt lamurit pe deplin. Am inteles ca acea amnistiere a fost cu stergere de cazier...e posibil? Multumesc!
9. Articolul 15 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 15.- (1) Persoanele fizice inscrise in cazierul judiciar sau cu privire la care s-au facut notari provizorii se scot din evidenta daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) faptele pe care le-au savarsit nu mai sunt prevazute de lege ca infractiuni;
b) a intervenit reabilitarea judecatoreasca sau de drept;
c) a intervenit amnistia;
d) au fost condamnate la pedeapsa amenzii sau la o pedeapsa privativa de libertate de cel mult 3 ani si au trecut 20 de ani de la data ramanerii definitive a condamnarii;
e) au decedat;
f) au fost scoase de sub urmarire, s-a dispus fata de ele incetarea urmaririi penale ori s-a pronuntat o hotarare definitiva de achitare sau de incetare a procesului penal;
g) au executat masura educativa a libertatii supravegheate, a internarii intr-un centru de reeducare sau intr-un institut medical-educativ;
h) a trecut un an de la data aplicarii masurii educative a mustrarii;
i) au trecut 5 ani de la data aplicarii sanctiunii cu caracter administrativ a amenzii stabilite conform Codului penal.
(2) In cazul cand in cazierul judiciar al persoanelor prevazute la alin. (1) lit. a) - d) si f) exista si alte mentiuni, se sterg numai mentiunile care impun scoaterea din evidenta.
(3) Scoaterea din evidenta a mentiunilor stocate in vederea retransmiterii, conform art. 6 alin. (2), se face dupa expirarea termenelor stipulate in comunicarile statului de condamnare, in masura in care aceste hotarari nu au fost recunoscute de organele romane competente
Punctele "c" si "d"...sunt cele cele ce ma interesau. Am primit intre timp , alt raspuns! Multumesc mult! Cu respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea reglementarilor Cristiandragusan Cristiandragusan 9. Articolul 15 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Art. 15.- (1) Persoanele fizice inscrise in cazierul judiciar sau cu privire la care s-au ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar DCristianC DCristianC Dupa cat timp se sterge cazierul judiciar? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Stergere cazier lulush78 lulush78 Dupa cati ani este sters cazierul unei persoane urmarita general, condamnata 4 ani pt talharie, si care nu a facut pedeapsa ? (vezi toată discuția)