avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... VALOARE PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

VALOARE PENSIE ALIMENTARA

Buna ziua, am 2 copii, unul de 21 ani si celalalt de 13 ani, sunt divortata, m-ar interesa cat e valoarea pensiei alimentare pt cei doi copii, Mentionez ca cal mare nu are loc de munca. Multumesc! Fostul sot are minim pe economie salar.
Cel mai recent răspuns: ContSters285904 , utilizator 23:10, 6 Aprilie 2013
Baiatul cel mare nu urmeaza nici un curs. Multumesc mult pentru raspunsuri.
Având în vedere cele prezentate, fiul dvs. de 13 ani are dreptul la o pensie de întreținere de până la maxim 1/4 din salariul net al tatălui. Fiul de 21 ani nu mai are dreptul la ceva.
Fostul meu sot nu mai plateste pensie alimentara de 2 luni, pe motiv ca i s-au diminuat veniturile,ca are rate...Sunt divortata din 2003, cand i se stabilise 170 lei pt cei doi copii, in 2006 l-am dat in judecata, aflasem ca i se marise venitul, si pensia a devenit 270 lei. Acum, nu stiu ce sa fac. Ar trebui sa il dau din nou in judecata, nu mai stiu care e procedura si care ar fi costurile. Multumesc!
Urmati aceeasi procedura pe care ati urmat-o si pana acum, cererea e scutita de taxe.
Cand s-a stabilit in 2006 pensia, s-a avut in vedere ca tata are in intretinere 2 copii, acum are numai unul care are drept la intretinere din partea parintilor. Cereti sa se stabileasca pensie numai pt cel mic , procentul maxim daca nu mai are alti copii e de 25% din venituri. Probabil ca in suma va fi mai mica de atat daca poate proba ca are si alte obligatii de plata.

Puteti sa alegeti si alta cale, sa mergeti cu hotararea la executor pt a-i pune in final poprire pe salariu sau puteti sa-i faceti plangere penala pt abandon. Il siliti astfel sa depuna el cererea de micsorare pensie in instanta.


Multumesc mult pentru raspuns!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ContSters352365 ContSters352365 Am un copil rezultat in urma căsătoriei cu fostul soț, a-s dori sa stiu ce sa intampla cu pensia alimentara in cazul in care el are cel de-al doilea copil, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Denireb Denireb Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Am un copil cu handicap grav iar pensia alimentara a fost stabilita in 2013 la 238 lei/luna. Cheltuielile pentru recuperare si intretinere sunt mari ... (vezi toată discuția)