avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire loc de veci

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema...in anul 1995 sotul meu a primit printr-un testament un loc de veci(la acea vreme,era singura posibilitate de a intra in posesie..impropriu spus,deoarece ni s-a spus ca defapt o sa intre in posesia sa doar in momentul in care persoana care i-a facut testamentul o sa decedeze).Posesoarea acelui loc de veci i-a facut testament pentru acel loc cu conditia ca sora ei sa fie inmormantata in acel loc ,ceea ce s-a si intamplat in anul 2000.Incepand cu anul 1995 ,an in care a fost facut testamentul, taxa anuala la cimitir a fost platita de sotul meu,chiar daca nu intrase inca in posesia acelui loc.
De curand am aflat ca persoana care i-a lasat locul de veci prin testament a decedat si ea,aceasta fiind inmormantata intr-un alt loc de veci pe care il detinea.Datorita faptului ca aceasta nu avea mostenitori(sot,copii,nepoti)nu avem de unde sa luam certificatul de deces pentru a merge la notar ca sa intram in posesia acelui loc de veci ,legal.
Puteti sa-mi spuneti daca exista o cale ,avand in vedere aceasta situatie,pentru a intra in posesia acestul loc de veci?Va multumesc pentru timpul acordat.
Certificatul de deces se afla la primaria de la locul decesului. Va puteti adresa acelei primarii aratand testamentul cu care veti face dovada calitatii de persoana indreptatita sa vi se elibereze acel act . Puteti sa va adresati unui notar pentru deschiderea succesiunii avand acel testament si poate faceti demersuri prin notariat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act donatie catre sotie mea pentru loc de veci detinut cu act de concesiune voicudamian voicudamian Pentru ca anul acesta in luna mai a.cam obtinut un act de concesiune pe numele meu pentru locul de veci de la Cimitirul Berceni II (care a fost al matusii ... (vezi toată discuția)
Buna seara , am un testament pentru un loc de veci de la o persoana ... pixilina pixilina BUNA SEARA , AM UN TESTAMENT PENTRU UN LOC DE VECI DE LA O PERSOANA DECEDATA DE 7ANI SI NU AM FACUT DECLARATIA DE ACCEPTARE IN TERMENUL LEGAL, MENTIONEZ CA NU ... (vezi toată discuția)
Referitor un loc de veci detinut in comun CRIMO CRIMO BUNA ZIUNA AM SI EU O RUGAMINTE LA DVS. DACA MA PUTETI AJUTA CU UN RASPUNS. DETIN ,DUPA MOARTEA MAMEI MELE UN LOC ... (vezi toată discuția)