avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act donatie catre sotie mea pentru loc de veci detinut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act donatie catre sotie mea pentru loc de veci detinut cu act de concesiune

Pentru ca anul acesta in luna mai a.cam obtinut un act de concesiune pe numele meu pentru locul de veci de la Cimitirul Berceni II (care a fost al matusii mele decedate) si pentru ca sotia nu are un loc de veci unde sa fie inmormantata atunci cand va veni vremea, am hotarat sa ii fac sotiei act de donatie pentru acest loc de veci.
La notariatul unde m-am adresat, notara mi-a spus ca taxa de notar pentru donatie este de cca.300 lei si mi-a spus ce acte imi trebuie (adeverinta de evaluare a locului de veci) dar mi-a propus sa fac mai bine un testament in favoarea sotiei care sa includa expres si locul de veci, testamentul fiind mai ieftin, 180 lei, spunea dumneaei.
As vrea sa va intreb ce ma sfatuiti, sa merg pe varianta donatiei sau a testamentului ?
Va multumesc pentru un raspuns prompt..
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 08:47, 9 Noiembrie 2016
ambele variante sunt corecte. Aveti copii?
Nu, nu am copii
Daca nu aveti copii sau parintii in viata puteti intocmi unul din cele doua acte. testamentul este mai ieftin dar isi produce efectele la decesul dvs, iar donatia din momentul semnarii ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, familia mea are de generatii un lot de sase locuri ... mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Familia mea are de generatii un lot de sase locuri de veci intr-un vechi cimitir parohial ( aici sunt inhumati bunici, matusi…) . Acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Cadastru loc de veci stroeromina2005 stroeromina2005 Buna ziua.As dori sa stiu daca trebuie facut cadastru la locul de veci ,sau se poate face in momentul in care se vrea a fi vandut? (vezi toată discuția)
Recuperare drept la locurile de veci mail4me mail4me Buna ziua, Povestea este urmatoarea, in 1985 bunicul meu fiind grav bolnav le-a dat bani celor 2 fete ale lui pt concesionarea locurilor de veci in Otopeni ... (vezi toată discuția)