Buna dimineata, ma confrunt si eu cu o problema in ideea ca din luna iulie 2012 si pana in prezent locuiesc cu prietenul meu intr-un ap. cu 2 camere dar nu sunt inregistrata ca persoana la administratie/intretinere. AU fost cateva discutii pe acesta tema cu cativa locatari care pretindeau ca m-au vazut de nenumarate ori si ca ma sustrag de la plata intretinerii. Tin sa precizez ca prietenul meu este trecut ca unica persoana la intretinere el avand statut de chirias. As dori sa stiu daca se afla ca defapt am locuit si martorii de care vorbeam mai devreme decid sa intervina in defavoarea mea la ce tip de sanctiuni sa ma astept? Multumesc o zi buna,
Daca acest chirias ar veni acum la asociatia nostra si-ar spune ca nu a cunoscut legislatia dar ca au locuit totusi doua persoane din iulie 2012, iar acum ar vrea sa plateasca pentru toata perioada aceasta eu i-as felicita si le-as calcula totul intr-un singur minut. Iata cum:
Pe fiecare lista de plata lunara noi avem o casuta unde scrie clar cheltuiala pe o personana.
As aduna pentru cele 8 luni aceste sume si i-as taia imediat chitanta cu suma rezultata. Aceasta suma o consemnez in registrul de casa si in registrul fondurilor speciale (chirii, penalizari, alte fonduri...). Aceasta suma cumulata cu alte venituri se transfera la fondul de reparatii si se foloseste conform legii.
Asa cum la o modernizare a apartamentului un proprietar a platit 200 lei pentru folosirea liftului sau curatenie separat de sumele repartizate conform facturilor.
In acest fel se plateste cat de cat corect si se mai sting spiritele, dandu-se exemplu si altora.
Locuiesc in garsoniera unei prietene pana la revenirea ei in tara (lucreaza in afara tarii) pe un termen nedeterminat. La mutare prietena mea a declarat administratorului ca va locui o singura persoana in garsoniera si am dus CI pentru inscrierea in cartea de imobil. Cu toate acestea, la anumite intervale, sunt trecuta cu 2 persoane la intretinere. Am incercat sa discut cu administratorul blocului, i-am explicat ca in afara de familie (iar ei maxim o data pe saptamana), nu ma viziteaza nimeni si ca pot aduce pt ei dovada ca platesc intretinerea acolo unde locuiesc, dar imi spune ca m-au vazut vecinii. Cu mine pe palier nu sta decat un domn cu care m-am vazut de 2 ori in 2 ani, nestand nici el pe acasa prea mult. Cu alti vecini nu intretin niciun fel de relatie, eu ajungand mereu seara. Am vrut sa fac o declaratie catre administratorul blocului in care sa contest cota de intretinere, dar nu mi-a acceptat-o pe motiv ca nu este facuta de proprietar.
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari:
1. Ce alta metoda am la dispozitie pentru a dovedi ca numai eu locuiesc la apartamentul respectiv? Cum pot sa oblig administratorul sa-mi spuna ce vecini au declarat ca au vazut alti locatari in afara de mine in apartamentul respectiv?
2. Conform legii, contestatia se poate trimite catre presedintele asociatiei, dar adresa lui nu o cunosc, nu este afisata si nici numarul de telefon nu il am. Asociatia are o cutie inchisa in care punem evidenta apometrelor, se poate folosi aceasta pentru a trimite contestatia? Cum procedez atunci cu confirmarea de primire?
3. Se poate face o procura/imputernicire intre mine si prietena mea, ca eu sa pot face contestatie in locul ei? Ea fiind plecata din tara nu mi-o poate da in original iar o copie banuiesc ca nu se accepta.
Imi cer scuze pentru lungimea mesajului dar ajung la capatul rabdarii cu acest administrator.
Multumesc
Numar de persoane
mihai_80
Buna ziua! Am observat in urma cu o saptamana ca sunt trecut cu doua persoane la cheltuielile de intretinere la asociatie desi locuiesc singur. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)