avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Patru dosare penale - contopire pedepse, posibilitate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Patru dosare penale - contopire pedepse, posibilitate eliberare conditionata

Buna ziua !Am ispasit 2 ani dintr-o pedeapsa cu executare de 4 ani si m-am eliberat conditionat in iarna anului 1998. In anul 2000 am fost condamnat la 2 ani cu executare -dar s-au contopit pedepsele -dosarul aflandu-se pe rol din 1998,eu fiind arestat in vara lui 1998 -si nu am mai executat nici o zi DIN A DOUA PEDEAPSA.Pana ASTAZI nu mi-am cerut si nu a intervenit din oficiu reabilitarea .DIN MAI 2010 pana in MAI 2011 AM FOST ARESTAT preventiv intr-un alt AL TREILEA dosar penal cu,care sunt in ultima faza ,adica pe 13 05 2013 am primul termen la recurs la I C C J pentru ca la tribunal am fost condamnat 5 ani cu executare ramanand la fel in apel la Curtea de Apel si am facut Recurs la I C C J. In 2009 AM FOST CONDAMNAT 6 LUNI CU SUSPENDARE,SUB SURAVEGHERE 4 ANI.Intrebarea mea este daca la I C C J VA RAMANE NESCHIMBATA SENTINTA mai am vreo posibilitate de contopire a celor 2 ani executati in 1996-98 + anul executat in 2010-2011 ca sa-mi pot cere eliberarea conditionata si daca se poate da spor in urma contopirii?Mentionez ca toate condamnarile au fost pentru art 215 SI ART 59 [LEGEA CEC-UL]
VA MULTUMESC MULT !


Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: maneageorge99 , utilizator 10:51, 2 Aprilie 2013
Buna seara !da,am fost condamnat cu suspendare [legea c e c -ului] pt o fapta din 2008 si a ramas definitiva in mai 2010,apoi arestat in acest ultim dosar in mai 2010 pt o fapta[art215] petrecuta pana la ramanerea definitiva a suspendarii.imi puteti spune daca ma mai aflu in recidiva postexecutorie si daca pot solicita o contopire cu pedepsele din urma ?Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
maneageorge99, utilizator
daca infractiunea ultima s-a epuizat inainte de ramanerea definitiva a hotararii de suspendare atunci faptele sunt concurente.

Probabil ca vorbim totusi de recidiva, primul termen fiind una din infractiunile 'din spate'.
iertati-ma ,nu inteleg ce inseamna-
,,primul termen fiind una din infractiunile 'din spate'
VA MULTUMESC MULT PT RASPUNS !
BUNA SEARA !
Iertati-ma ,nu inteleg ce inseamna-
,,primul termen fiind una din infractiunile 'din spate'
VA MULTUMESC MULT PT RASPUNS !


Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
maneageorge99, utilizator
Se refera la ipoteza in care ati comis infractiunea in termenul de incercare.
Daca ati comis fapta dupa expirarea termenului de incercare erati reabilitat de drept si nu mai exista stare de recidiva.
Este vorba despre antecedente penale intr-o atare situatie.


Daca ati comis fapta dupa termenul de incercare ultimele doua pedepse ar trebui sa se contopeasca deoarece nu mai exista recidiva postexecutorie.
Daca nu ati fi fost condamnat la o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere nu ar fi fost vorba de reabilitarea de drept si ar fi fost recidiva postexecutorie.
Deci, trebuie stabilit la ce data ati savarsit fapta sau faptele pentru care ati fost condamnat in 2008 deoarece in functie de acest aspect se poate stabili si daca este vorba de o fapta comisa in stare de recidiva sau nu precum si faptul daca faptele sunt concurente.

Mie imi pare ca faptele sunt concurente insa recidiva nu se poate stabili daca exista sau nu decat daca se va cunoaste data comiterii faptelor pentru care ati fost condamnat anterior anului 2008.
Probabil ca la acest aspect se referea si colegul avocat mai sus cand a spus ca este vorba de una din infractiunile ,,din spate" adica din urma.

Alte discuții în legătură

Contopirea pedepselor : o mica explicare ady01 ady01 Buna ziua , am si eu o intrebare , am avut o pedeapsa de 21 de luni in austria dintre care am executat 14 luni , iar in romania mai am o pedeapsa de 24 de luni ... (vezi toată discuția)
Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Avem asa : 1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani. 2 ) Condamnare definitiva pentru fapta ... (vezi toată discuția)