avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata retineri la sursa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata retineri la sursa

Buna ziua.
Am o nelamurire ce ma framanta.
Sa zicem ca in luna ianuarie declar taxe diferite in suma de 1000 lei dincare 400 sunt retineri la sursa si 600 sunt alte taxe.Nu am bani suficienti , la scadenta lor, numai pentru retineri la sursa, le platesc. Vine luna februarie si iar declar 1000 din care 400 retineri la sursa si 600 alte taxe. Iar am bani numai pentru retinere la sursa, le platesc, zic eu, si stau calm ca am platit retinerile la sursa. Cer fisa pe platitor si vad ca-mi stinge nu retinerile la sursa din februarie ci restul de datorii nechitate din ianuarie. Intreb la Trezorerie daca este vreun cont colector pentru retineri la sursa, raspuns nu.
Intrebare: cum pot totusi sa-mi sting retinerile la sursa, care dupa cum stim, au iz penal, urmand sa suport majorari si penalitati pentru sumele restante, pe care mi le asum?
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 13:57, 22 Martie 2013
cititi in Codul de procedura fiscala art.115-ordinea stingerii datoriilor.
Solicitati esalonare datorii restante OG 29/2011
Sa aveti cu ce garanta acele datorii - 132%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritate la achitarea restantelor jepilor12 jepilor12 Buna ziua tuturor, Am citit intr-un topic mai vechi cum ca, prioritate la achitarea restantelor o au penalizarile si apoi se poate achita datoria generatoare ... (vezi toată discuția)
Are voie primaria sa nu incaseze impozitul pe anul in curs daca ai restante? terorista2012 terorista2012 Primaria are voie sa nu incaseze impozitul pe casa ,teren si salubritate pe anul in curs daca pe anul trecut ai o amenda neachitata,si salubriatatea ... (vezi toată discuția)
Stingere creante fiscale roxanaraveca roxanaraveca Buna ziua! Va rog sa ma ajutati...O societate comerciala are incheiat cu Primaria un contract de concesiune pentru care nu a achitat redeventa mai multi ... (vezi toată discuția)