Buna ziua.
Am o nelamurire ce ma framanta.
Sa zicem ca in luna ianuarie declar taxe diferite in suma de 1000 lei dincare 400 sunt retineri la sursa si 600 sunt alte taxe.Nu am bani suficienti , la scadenta lor, numai pentru retineri la sursa, le platesc. Vine luna februarie si iar declar 1000 din care 400 retineri la sursa si 600 alte taxe. Iar am bani numai pentru retinere la sursa, le platesc, zic eu, si stau calm ca am platit retinerile la sursa. Cer fisa pe platitor si vad ca-mi stinge nu retinerile la sursa din februarie ci restul de datorii nechitate din ianuarie. Intreb la Trezorerie daca este vreun cont colector pentru retineri la sursa, raspuns nu.
Intrebare: cum pot totusi sa-mi sting retinerile la sursa, care dupa cum stim, au iz penal, urmand sa suport majorari si penalitati pentru sumele restante, pe care mi le asum?
cititi in Codul de procedura fiscala art.115-ordinea stingerii datoriilor.
Solicitati esalonare datorii restante OG 29/2011
Sa aveti cu ce garanta acele datorii - 132%
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.