avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

As dori un raspuns pentru urmatoarea speta: suntem divortati si acum suntem in proces de partaj. Parintii mei la un moment dat, in timpul casatoriei, mi-au dat o suma mare de bani, pe care eu am depus-o in cont la banca numai pe numele meu ( suma provenea de la vanzarea unui pamant al parintilor, dandu-mi mie jumatate din suma iar cealalta jumatate fratelui meu). Fostul meu sot, acum, la partaj, vrea jumatate din acea suma. Are sanse sa castige aceasta jumatate din acei bani? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 21:09, 23 Februarie 2009
NU , intrucat acea suma de bani poate fi calificata ca o donatie sub forma darului manual , din partea parintilor.
Prin urmare , aceasta constituie bun propriu , nu este supusa partajului.
As dori sa-mi raspundeti mai departe! Cu aceasta suma de bani,de la parintii mei, am cumparat un apartament pe numele parintilor mei. Acestia, fiind bolnavi, si sa nu fie prea tarziu, mi-au donat doar mie, pe numele meu, acest apartament.Am divortat la jumatate de an de la aceasta donatie.Acest apartament intra in masa partajabila?
Donatiile sunt exceptate de la comunitatea matrimoniala de bunuri , fiind proprii, in conformitate cu art 31 Cod.Fam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea unui imobil, o suma a noastra si una a mamei mada_g mada_g buna ziua, eu cu sotul meu dorim achizitionarea unui imobil dar nu avem toata suma, suma pe care o avem revine din darul de nunta,dar la banca este pusa pe ... (vezi toată discuția)
Partaj Popa77 Popa77 Buna ziua.Acum 8 ani parintii mei au vandut un apartament si banii i-au dat la 2 dintre copii(suntem 4 frati) ca avans la mostenire , dar fara a face acte ... (vezi toată discuția)
Probe recunoscute in procesul de partaj peters peters Bun gasit tuturor !!! urmand a initia un proces de partaj, as avea nevoie de la dvs. de cateva informatii preliminare. obiectul partajului este un apartament ... (vezi toată discuția)