As dori un raspuns pentru urmatoarea speta: suntem divortati si acum suntem in proces de partaj. Parintii mei la un moment dat, in timpul casatoriei, mi-au dat o suma mare de bani, pe care eu am depus-o in cont la banca numai pe numele meu ( suma provenea de la vanzarea unui pamant al parintilor, dandu-mi mie jumatate din suma iar cealalta jumatate fratelui meu). Fostul meu sot, acum, la partaj, vrea jumatate din acea suma. Are sanse sa castige aceasta jumatate din acei bani? Va multumesc!
NU , intrucat acea suma de bani poate fi calificata ca o donatie sub forma darului manual , din partea parintilor.
Prin urmare , aceasta constituie bun propriu , nu este supusa partajului.
As dori sa-mi raspundeti mai departe! Cu aceasta suma de bani,de la parintii mei, am cumparat un apartament pe numele parintilor mei. Acestia, fiind bolnavi, si sa nu fie prea tarziu, mi-au donat doar mie, pe numele meu, acest apartament.Am divortat la jumatate de an de la aceasta donatie.Acest apartament intra in masa partajabila?
Partaj
Popa77
Buna ziua.Acum 8 ani parintii mei au vandut un apartament si banii i-au dat la 2 dintre copii(suntem 4 frati) ca avans la mostenire , dar fara a face acte ... (vezi toată discuția)