Iata speta: in noiembrie 2010 am avut un accident de masina (inutile detaliile) iar politia a constatat vinovatia exclusiva a celui care nu a respectat regulile, mai exact, imi conduceam autoturismul pe o strada principala, individul vine de pe o secundara unde avea "stop", nu respecta regula, ma loveste si proiecteaza intr/un stalp de pe marginea soselei.
Evident, soferul vinovat a refuzat orice forma de comunicare privitoare la daunele pe care le suferisem punandu/mi in brate asigurarea. Cei de la societatea de asigurari au constatat dauna totala a autoturismului si mi/au remis cu gratie o suma ridicola dar conforma cu legea, din care nu puteam sa/mi cumpar nici jumatate de masina la mana a doua, desi fosta mea masina avea doar 3 ani.
Am incercat sa recuperez ceva de la individ constituindu/ma parte civila in actiunea penala, numai ca aceasta nu exista, cum nu exista nici infractiunea, pentru ca IML a considerat ca sunt suficiente pentru mine 8-9 zile de ingrijiri medicale.
Eu inca platesc un credit (mi/am cumparat masina cu bani imprumutati - inteligenta decizie) pentru o masina pe car enu o mai am iar vinovatul doarme linistit in patul lui. Chiar nu exista vreo modalitate prin care sa plateasca si el, nu numai RCA/ul, care oricum m/a despagubit la 1/2 din valoarea de piata reala a masinii?
Va multumesc sincer, orice opinie ati avea. Macar mi/am scris dezamagirea ( o alta).
in cadrul actiunii civile se poate stabili pe baza unei expertize tehnice valoarea medie de piata a autoturismului in functie de vechime, nr km, diferenta intre valoarea acestuia si suma primita de la asiguratorul de raspundere o puteti solicita de la cel vinovat de producerea accidentului
Accident auto
gabypro_2006
am fost implicata intr-un accident rutier,iar masina mea a fost grav avariata.soferul vinovat de producerea accidentului mi-a dat asigurarea.reparatia masinii ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan
nicoledinis
am fost implicata intr-un accident rutier,provocat de un sofer cu alcoolemie 1,36 in aerul expirat. as dori sa stiu daca nu tb retinut de politie? la 2 ore de ... (vezi toată discuția)