avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai exista vreo posibilitate pentru a/mi recupera ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai exista vreo posibilitate pentru a/mi recupera prejudiciul?

Iata speta: in noiembrie 2010 am avut un accident de masina (inutile detaliile) iar politia a constatat vinovatia exclusiva a celui care nu a respectat regulile, mai exact, imi conduceam autoturismul pe o strada principala, individul vine de pe o secundara unde avea "stop", nu respecta regula, ma loveste si proiecteaza intr/un stalp de pe marginea soselei.
Evident, soferul vinovat a refuzat orice forma de comunicare privitoare la daunele pe care le suferisem punandu/mi in brate asigurarea. Cei de la societatea de asigurari au constatat dauna totala a autoturismului si mi/au remis cu gratie o suma ridicola dar conforma cu legea, din care nu puteam sa/mi cumpar nici jumatate de masina la mana a doua, desi fosta mea masina avea doar 3 ani.
Am incercat sa recuperez ceva de la individ constituindu/ma parte civila in actiunea penala, numai ca aceasta nu exista, cum nu exista nici infractiunea, pentru ca IML a considerat ca sunt suficiente pentru mine 8-9 zile de ingrijiri medicale.
Eu inca platesc un credit (mi/am cumparat masina cu bani imprumutati - inteligenta decizie) pentru o masina pe car enu o mai am iar vinovatul doarme linistit in patul lui. Chiar nu exista vreo modalitate prin care sa plateasca si el, nu numai RCA/ul, care oricum m/a despagubit la 1/2 din valoarea de piata reala a masinii?
Va multumesc sincer, orice opinie ati avea. Macar mi/am scris dezamagirea ( o alta).
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 16:18, 22 Martie 2013
Aveti dreptul sa va constituiti cu pretentii in actiune civila
in cadrul actiunii civile se poate stabili pe baza unei expertize tehnice valoarea medie de piata a autoturismului in functie de vechime, nr km, diferenta intre valoarea acestuia si suma primita de la asiguratorul de raspundere o puteti solicita de la cel vinovat de producerea accidentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto gabypro_2006 gabypro_2006 am fost implicata intr-un accident rutier,iar masina mea a fost grav avariata.soferul vinovat de producerea accidentului mi-a dat asigurarea.reparatia masinii ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan nicoledinis nicoledinis am fost implicata intr-un accident rutier,provocat de un sofer cu alcoolemie 1,36 in aerul expirat. as dori sa stiu daca nu tb retinut de politie? la 2 ore de ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul tergiverseaza inchiderea dosarului de dauna minos_dan minos_dan In data de 07.04.2008 am deschis dosar de daune la SC ARDAF SA, deoarece cel vinovat in producerea accidentului avea RCA la aceasta firma. Am avut surpriza sa ... (vezi toată discuția)