avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme intre vecini-casa comuna, investitii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme intre vecini-casa comuna, investitii unilaterale

Buna ziua,
Doresc sa va expun situatia noastra si sa solicit si ajutor legal in aceslasi timp. Locuim intr-o vila comuna 3 familii. In oct. 2010 am facut de comun acord acoperisul. Unul dintre vecini s-a obligat printr-un inscris sa achite banii pe care i-am avansat noi, cele fam, lucru care nu s-a intamplat pana azi. El are apartamentul sau inchiriat. Exista o posibilitate legala sa recuperam banii din contr. sau de chirie?
A doua situatie e legata de subsol, partea sa, care se degradeaza si afecteaza casa in ansamblu. Nu doreste sa imbunatateasca situatia motivand ca nu are bani. I-am propus sa ne vanda partea sa de subsol (ap sau este in curs de cumparare de la ICRAL). Alta solutie nu gasim sa ne rezolvam situatia si sa nu lasam casa sa se prabuseasca din cauza indiferentei unei singure persoane. Ce ma sfatuiti? Doresc si sa iau legatura in privat cu un avocat specializat in astfel de situatii
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
Amig, utilizator
Cel mai recent răspuns: Amig , utilizator 19:35, 23 Martie 2013
Este evident ca de buna voie nu o sa vrea sa va dea banii investiti!

Veti putea sa deschideti o actiune in instanta impotriva lui.

Cam tot in acest mod va trebui sa procedati si cu subsolul: il reparati pe banii dvs. apoi va trebui sa recuperati si de la cel rau-platnic, in acelasi mod.

#-o
Avem o hartie semnata de el in care se obliga sa achite suma catre vecini.
In ce priveste subsolul partea lui nu o pot face eu dar imi afecteaza casa ingeneral. Cum sa Procedez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladiri lecatrif lecatrif Buna seara, pentru reparatii la subsolul blocului se plateste de fiecare locatar o anumita suma x;aceasta se scade din impozitul aferent anului in curs de la ... (vezi toată discuția)
Cumparare de la icral prin alt chirias saschart saschart Vreau sa cumpar un apartament de la o persoana care nu este proprietar dar are contract inchiriere de la ICRAL intr-un bloc (nu este nationalizat). Care este ... (vezi toată discuția)
Cai legale de pastrare a uscatorului din condominiu petronela_saba petronela_saba buna ziua, Sunt proprietar de apartament, locuiesc la etajul 8, sunt vecina cu spatiul ce are destinatia de uscator din constructie pe care il folosesc in ... (vezi toată discuția)