avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am sanse sa deschid actiune de partaj?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am sanse sa deschid actiune de partaj?

Buna ziua
Din 2001 pana in 2009 am trait in concubinaj cu fosta sotie in casa mamei ei. in aceasta perioada am ajutat la renovarea casei mamei concubinei fara a avea insa mutatie pe acea locuinta. In 2009 ne-am casatorit si am continuat sa locuim in casa mamei soacre. In 2007 am inceput constructia propriei locuinte in curtea si pe terenul fostei soacre fara a avea domiciliul acolo sau act de proprietate pe teren. In toata aceasta perioada am lucrat ca sofer profesionist in tara si in strainatate iar banii castigati au fost investiti in noua locuinta impreuna cu banii de la nunta.
In vara anului 2012 fiind plecat in Anglia la munca am primit pe adresa parintilor mei unde aveam domiciliul citatie pentru divort si din acel moment nu am mai avut acces in locuinta ridicata cu fosta sotie, nici la banii din conturi, nici la bunuri sau acte.
Divortul s-a pronuntat in octombrie 2012 si as dori sa deschid un proces de partaj. As dori sa stiu ce sanse reale am sa castig acest proces daca nu am avut niciodata domiciliul la acea adresa si nici nu am acte de proprietate.
In apararea mea as avea vecinii care m-au vazut muncind la cele doua case, documentatia de cadastru si proiectul sunt pe numele meu, mai am facturi si chitante pentru materiale, mobila, aparatura electronica.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns sincer pentru ca am pierdut tot si nu-mi permit sa mai cheltui bani prin procese care nu au sanse reale de castig.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:53, 24 Martie 2013
aveti sanse. mergeti la un avocat
da, cu o aparare calificata aveti sanse sa obtineti o parte din bunurile obtinute in comun dovedite prin acte martorii si alte probe de care va veti folosi in cadrul procesului de partaj .
Aveti un drept de creanta, adica la despagubiri, nu la case.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femeie disperata cauta solutii de recuperare! Tarzan2012 Tarzan2012 Ce va scriu mai jos,este povestea unei femei disperate care nu stie ce sa mai faca la aflarea vestii ca fostul ei sot a dat vila construita de ei doi ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune roberto3 roberto3 Buna ziua. De curand s-a terminat procesul de divort. Acum am trecut la partaj. Am avut ghinionul de o doamna avocat care nu isi da interesul deloc, nu stiu ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 13 ani de la divort Ela44 Ela44 Buna ziua.Am divortat in urma cu 13 ani de sotul meu, dupa o casatorie de 11 ani. Bunuri comune am avut o masina pe care el a luat-o in momentul in care a ... (vezi toată discuția)