avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu ajutorul unui certificat medicat care sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu ajutorul unui certificat medicat care sa ateste ca mostenitorul bunului nu poate lua decizii?

Buna ziua,

O sa incerc sa fiu cat mai succinta:

Apartament pe numele bunicului care a murit acum ~15 ani si pe care nu s-a facut succesiunea dupa decesul lui. Locuia acolo impreuna cu bunica mea.
Singurul copil pe care l-au avut e tatal meu.

Acum ceva vreme tatal meu a suferit un atac vascular cerebral in urma caruia nu se mai poate misca, vorbi si purta de grja singur.

In momentul de fata vrem sa punem la punct actele pentru acel apartament pentru a-l vinde. Asta presupune din ce am inteles ca apartamentul sa fie trecut pe numele mamei mele pentru ca totul sa mearga mai usor cu actele.

Bunica este de acord ca partea ei din apartamentul bunicului sa fie trecut pe numele mamei si mai ramane ca partea tatalui meu sa ajunga tot pe numele mamei mele.

Cum trebuie sa procedez in cazul asta? E nevoie ca doctorul tatalui meu sa dea un document care sa dovedeasca faptul ca tatal meu nu se poate ocupa de astfel de decizii?

Se poate rezolva totul la notar sau trebuie ajuns in instanta? Ce recomandari ati avea?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:29, 23 Martie 2013
In primul rand trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunic, mostenitorii fiind bunica si tatal dvs. Tatal dvs trebuie sa i se stabileasca un tutore numit de instanta de tutela daca nu mai are capacitate de exercitiu. Nu se poate trece partea tatalui din apartament pe numele sotiei. Tot ce se va face se va urmari interesul celui pus sub interdictie, celui ocrotit, cu incuviintarea instantei de tutela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pasi de urmat dupa decesul ambilor parintilor enderalex enderalex buna ziua. am incercat sa citesc legea dar mai rau m-a incurcat, iar anumite proceduri nu sunt descrise in ce am citit. situatia pentru care vreau sa ... (vezi toată discuția)
Tutela bolnav psihic ContSters233872 ContSters233872 Am obtinut prin ordin judecatoresc tutela pe mama mea care sufera de schizofrenie paranoida. Am vandut casa ei ( nelocuibila din cauza degradarii) cu acea ... (vezi toată discuția)
Imputernicire de la persoana bolnava de alzheimer Valias Valias Buna ziua, As vrea sa ma ajute cineva cu urmatoarea chestiune: Bunicul meu (tatal mamei) este bolnav de Alzheimer. In ultimii zece ani a stat la mama, de ... (vezi toată discuția)