In anul 1993 m-am judecat cu vecinul meu pentru revendicare. In speță, acesta mi-a ocupat o suprafață de teren fără drept. Hotărârea a fost pusa în executare, dar cu toate acestea vecinul nu a înțeles sa-mi lase terenul în deplina proprietate și pașnică folosință. In continuare a fost judecat pentru nerespectarea hotărârii judecătorești și ultraj contra executorului judecătoresc, pentru care a fost condamnat cu suspendare. Nici în aceasta situație nu a înțeles sa-mi lase terenul în deplina proprietate și pașnică folosință. Fiind atât de rău m-am temut sa mai continui procesele și am convenit cu moștenitorii ca atât cat cel cu care m-am judecat este în viata sa las terenul în litigiu în folosința sa, după care eu sa intru în proprietatea și folosința terenului. Dupa decesul vecinului, moștenitorii au făcut carte funciara cuprinzând și terenul în litigiu și refuza sa-mi lase terenul în proprietatea și folosința mea, ne ținând cont de înțelegerea verbala făcută.
( Moștenitorii au cunoștința de Hotărârea judecătoreasca ce a fost pusa în executare, dar nu-i privește pe ei) Întrebare: ce ar trebui sa fac în acest caz pentru a intra în proprietatea și folosința terenului în litigiu?