avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mutare gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mutare gard

vecina mea a darimat gardul acum 3 ani (cel din gradina) deoarece a facut un solar care este pina aproape de razor si nu avea loc sa circule pe linga el. acum dupa mai mult de 3 ani sagindit ca ea vrea gard si a facut gardul cu mai mult de 15 cm la mine in curte,desi se vede clar unde era razorul,mentionez ca a facut chiar si gaura pentru parul gardului pe vechiul razor dar parul la pus in curtea mea. ce pot sa fac? unde sa ma duc sa reclam abuzul? mentionez ca nu se poate discuta cu ea deoarece de cite ori am incercat sa deschid subiectul a inceput sa tipe si sa ma injure si sa ma jigneasca.In speranta ca cineva imi va raspunde va multumesc antcipat
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 16:12, 7 Aprilie 2013
Întradevăr este bine să sesizaţi în scris şi organele de poliţie, este menită a vă ajuta în proces în faţa instanţei.
Buna ziua ! Am o intrebare : Detin un teren in satul unde locuiesc de 800mp pe care l-am mostenit de la bunicul (defunct) , am act de mostenire numai pe 528 mp, restul pana la 800mp fiind teren la dispozitia primariei si cand traia bunicul. Insa de peste 50 de ani de cand a locuit bunicul a platit impozit pe 800mp si platesc si eu acum. Mentionez : cat a trait bunicul a folosit intreaga suprafata (800mp) si a platit impozit pe tot ! Intrebarea mea e urmatoarea : Cum sa revendic restul de 272 mp de la dispozitia primariei ? Primaria poate pune in posesia unui vecin suprafata de 272 mp care e "la dispozitia primariei" (ma refer la partea aia de 272mp) ??
Astept raspuns !
Va multumesc !!!!!!!

Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
ionut_boss1989, utilizator
am fost la politie si nu sa rezolvat nimic. a venit seful de post a dscutat cu ea si nu stiu ce au lamurit ca vecina mi-a ris in nas si mi-a zis ca nu o intereseaza ca a venit politia la poarta ei ca nu ii e frica de politie
mentionez ca am reusit sa pun mina pe o copie dupa planul curtii si ca acum am demonstrat ca la mijlocul proprietatii vecina a aintrat la mine in curte cu 15 cm iar im spate cu 40 si totusi cei de la primarie nu vor sa vina sa masoare locul spunindu-mi ca trebuie sa o dau in judecata neaparat. poate cineva sa ma ajute cu un sfat va rog? nu am bani ca sa 0 dau in judecata si nici asa nu vreau sa ramiina nu vreau,ce pot sa fac?
Au dreptate cei de la primarie. Trebuie sa o dati in judecata,iar judecatorul va trimite un expert topoggraf ca sa masoare toata curtea (terenul). Apoi judecatorul va vedea actele de la expertiza topografului,si actul de la cadastru ptr a vedea realitatea cat teren aveati inainte si daca intr-adevar acum aveti mai putin ptr ca v-a micsorat vecina dvs.

Alte discuții în legătură

Cum se impart cheltuielile la refacerea unui gard comun? patriciasavulea patriciasavulea buna! as avea si eu o intrebare in legatura cu gardurile ce delimiteaza doua proprietati! am o curte de 400 de mp,delimitata de vecini cu un gard ... (vezi toată discuția)
Gard casa diannefr diannefr La o casa cu vecini pe ambele parti, gardul a fost construit aproape integral pe cheltuiala mea. Vecinul din stânga amenința ca ma va da in judecata daca nu ... (vezi toată discuția)
Se poate construi un gard din caramida fara aprobarea primariei si acordul meu? maria2424 maria2424 Buna ziua ! Astazi am fost anuntat ca vecinului meu nu ii mai convine gardul de lemn dintre noi si ca doreste gard din caramida. Prima intrebare - are voie ... (vezi toată discuția)