Ma judec cu o institutie si as dori daca se poate sa stiu daca instanta poate sanctiona parata in urmatoarea situatie si daca da cum pot cere eu instantei acest lucru?
in cadrul fondului institutia a facut uz de un inscris care deja a fost prezentat in fata instantei in anul 2011. In cadriul acelui proces am declarat ca est un fals si ca a facut obiectul unei plangeri la politie. Curios este faptul ca acel inscri este datat in 2010 spre 2011 si ca practic orice ar fi nu are valabilitate in procesul actual fiind in 2013 si acel inscris era valabil doar in perioada respectiva.
La fond in cadrul procesului actual am spus acestea insa am pirdut fondul dar instanta nu a tinut cont de ceea ce am spus.
Vroiam sa arat instantei ca parata se folloseste de inscrisur mincinoase pacalind instanta.
Declarati ca inscrisul este fals si ca creti expertiza grafologica, daca este vorba de fals ca semnatura sau referitor la cine a scris acel document.....Dvs trebuie sa imi dati mai multe date ca sa stiu ce este fals la acel document
Pe ce baza legslativa as putea spune instantesi sa anuleze probele paratei pentru faptul ca se foloseste de niste probe deja discutate in alt proces care sa finalizat prin sentinta irevocabila?
Nu exista sanctiune pt folosirea aceluiasi inscris in cadrul altui proces. Fiecare parte se foloseste de actele pe care le considera necesare, iar instanta va aprecia care sunt utile solutionarii cauzei.
Veti putea cel mult sa va opuneti administrarii acelui inscris ca nefiind o proba utila cauzei.
IN legatura cu probele prezenate de parata in cadrul unui proces.
Nu as putea oare sa ma folosesc de? : Autoritatea (puterea) de lucru judecat este un principiu unanim recunoscut si aplicat ca atare in dreptul procesual – penal si civil, reprezentand caracteristica hotararilor judecatoresti definitive de a capata puterea lucrului judecat, in sensul de a nu mai putea fi atacate, decat prin caile de atac extraordinare (in conditiile limitative si speciale ale legii procesuale), bucurandu-se, astfel, de o prezumtie absoluta de adevar juridic.
Adica doresc sa adaug faptul ca odata ce este o sentinta irevocabila in care probele pe care le contest au fost desfiintate insa instanta de fond in procesul actual le-a admis ca atare practic dizolvand o hotarare definitiva si irevocabila data tot de ea.
:) Nu, chiar nu există nicio legătură între autoritatea de lucru judecat a hotărârii judecătoreşti şi probele administrate în cadrul litigiului în care a fost pronunţată această hotărâre.