avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia unica....este imposibila??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia unica....este imposibila??

de ceva vreme m-am hotarit sa divortez,m-am interesat pe unde am putut in legatura cu aceasta ,dar nu inteleg deloc care sint pasii pe care o mama trebuie sa-faca pt.a obtine custodia unica a celor doua fetite minore.De 8 luni de cind am plecat de acasa impreuna cu copii din cauza batailor primite,tatal lor nu s-a mai interesat deloc de ele,nu m-a ajutat deloc financiar si sun foarte sigura ca nu o va face nici de acum incolo.casa unde el locuieste am inteles ca a devenit o cocina de porci,astfel incit copii mei nu ar mai putea merge niciodata acolo,nici macar in vizita.El este un om care nu este in stare sa se descurce el singur,dar sa mai aiba grija de copii.Chiar si atunci cind eram acasa greul casei era pe umerii mei,pe el neinteresindul niciodata daca copii au nevoie de ceva.Deaceea eu consider ca nu-si merita dreptul de tata,nu se comporta ca un tata...mai mult,dupa plecarea mea de acasa a inceput sa spuna ca fata cea mica nu este a lui,asa spune la toata lumea,chiar si mie.....toate vorbele acestea numai dupa ce am plecat. Va rog sa ma sfatuiti si pe mine,ce ar trebui sa fac pt.ca el sa nu mai aiba drept asupra copiilor...nu as vrea ca copii mei sa fie obligati sa stea la el in vacante tinind cont de conditiile mizere in care sta.Nu vreau sa fiu nevoita sa ii cer acordul in cazul in care vreau sa ma stabilesc cu copii in strainatate.Va rog....sfatuiti-ma si pe mine,sunt disperata
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 00:08, 25 Martie 2013
Puteti cere custodia unica si poate aveti noroc sa o primiti.
Foarte probabil ca nu sunt indeplinite conditiile cerute de lege dar puteti incerca...
Nu va mai bateti capul sa aflati ca degeaba veti afla...
regula, dupa noul cod civil, este custodia comuna, dar cu avocat bun si cu martori buni care sa confirme ceea ce spuneti dvs despre fostul este posibil sa primiti custodie unica. "când există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi"
deci trebuie sa demonstrati cu martori la divort ca va batea in fata copiilor, ca ii batea si pe ei, ca este alcoolic si ca nu se intereseaza de copii etc. cereti sa se faca ancheta sociala la domiciliul fostului ca sa se vada conditiile in care ar trebui sa stea copiii in week-end.
aveti sanse trebuie doar sa stiti sa demonstrati ca este in interesul copiilor, nu al dvs. personal.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
ionut979, utilizator
Chiar daca veti reusi ca singura sa exercitati autoritatea parinteasca, asta inseamna ca veti decide singura unde vor invata copiii, in ce excursii vor merge, unde vor locui etc, dar asta nu inseamna ca tatal nu are drepturi, va avea dreptul de a avea relatii cu copiii,de a-i vizita, de a ii primi in vizita, de a veghea la cresterea si educarea lor ( daca il va interesa acest aspect, dedigur)
Nu va mai bateti capul sa aflati ca degeaba veti afla...
=D>

Stimata mamica, din clipa in care ati conceput un copil cu un partener, viata dumneavoastra este dependenta de acel partener, pana implineste copilul 18 ani, legal, dar hai sa-i zicem 14 ani neoficial, cand un copil are discernamantul recunoscut si-si poate impune vointa.

Legile privitoare la copii , in vigoare si in Romania, acorda nenumarate drepturi parintilor care nu au in intretinere copiii fara a face corelatie intre drepturi si obligatii.
In general, parintii delasatori, neglijenti cu copiii in timpul casniciei devin foarte interesati de acestia cand mama acestora refuza sa mai fie all-inclusive in casa: menajera, sac de box, mama, amanta, aducator de venituri.

Si atunci, intervin drepturile.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
Martonze, utilizator
Pe langa sfaturile primite mai sus, va rog sa aveti in vedere o cale de a dovedi decat timp sunteti despartita in fapt de sot, si prin urmare decat timp acesta nu contribuie la cresterea copiilor. Avocat bun, martori buni, fara graba, cu rabdare si cap, loc de munca, locuinta, eventuale referinte de pe la serviciul dvs, gradinita/scoala copiilor si ...mult, mult noroc, cu Dumnezeu inainte, caci cu instantele...cum v'o fi norocul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate obtine custodie unica? dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela Am 2 copii de 12 ani si respectiv 17 ani.sunt despartita de tatal lor de multi ani.In momentul de fata sunt recasatorita iar de 3 ani am hotarare ... (vezi toată discuția)
Custodie unica ContSters344731 ContSters344731 buna ziua.am divortat in urma cu 3 ani si s-a stabilit custodie comuna.am 2 copii de 7 si respectiv 8 ani.in tot acest timp tatal copiilor a mai trimis bani o ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez cosminache123 cosminache123 Buna ziua..As dori sa divortez de sotul meu ..Tin sa precizez ca suntem deja despartiti de 2 ani dar nu legal..Avem impreuna un copil care locuieste cu mine si ... (vezi toată discuția)