avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu sunt lasat sa-mi platesc intretinerea!! Va rog ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu sunt lasat sa-mi platesc intretinerea!! Va rog ajutati-ma!!

Buna ziua! Am o mare problema!.La data de 19.03.2013 figuram cu restante la intretinere de 4000 lei, din care, 2700 cota contributie si 1300 penalitati. Tot la aceasta data am mers la casieria asociatie cu suma de 3000 lei sa-mi achit o parte din restante. Intentia mea a fost sa achit integral suma pentru cota de contributie si restu pentru penalitati (cca. 20% din cuantumul penalitatilor), urmand ca in lunile urmatoare sa achit si restul datoriei dar macar sa nu-mi mai puna penalitati care sunt mai mari decat platesc eu la intretinere (in medie 100/luna contributie, 130/luna penalitati) . Aici insa presedintele asociatiei nu a vrut sa-mi primeasca banii in acest mod si mi-a spus ca daca vreau sa-mi accepte plata trebuie sa achit din ce 3000 lei, 700 lei pentru penalitati si 2300 pentru cota de contributie. Asta presupune sa raman cu restante la cota de contributie si bineinteles sa mi se adauge penalitatile aferente. Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac ca sa-mi platesc intertinerea cum am dorit eu initial. Va multumesc!!
Intr-adevar, atunci cand faceti plati partiale vi se iau atat cote si penalitati aferente in ordinea vechimii.
Sa inteleg ca sunt doar 2 modalitati de plata: toata datoria sau cum vrea presedintele. Totusi am citit chiar aici pe forum ca au fost persoane care au fost date in judecata si li s-au esalonat datoriile. Plus ca presedintele aplica aceasta masura diferentiat in functie de locatar.
oricum trebuie sa platiti tot asa ca nu vad de ce va revoltati.
e normal asa cum procedeaza administratorul.
sunt convins ca dvs ati dori sa platiti doar intretinerea nu si penalitatile pentru ca la penalitati nu se aplica penalitati dar si penalitatile pe care le pun furnizorii trebuiesc platite de undeva.
Pentru plata cotelor individuale de intretinere ,puteti achita in contul asociatiei de proprietarisau prin mandat postal cu confirmare de primire
Ambele modalitati va asigura dovada bunei credinte pentru interesul in achitarea debitului,in eventualitatea unui litigiu in instanta
Eu nu am spus ca nu vrea sa platesc penalitatile eu am vreau doar sa nu mi se mai puna penalitati. Sa achit integral contributia si de comun acord cu asociatia intr-o perioada de timp sa platesc si restul de penalitati. Trebuie sa precize ca in perioada 07.2012 - 01.2013 am facut 4 plati in valoare totala de 1500 lei. Nu numai ca nu am ramas macar la acelasi nivel cu datoriile care erau atunci undeva la 3200 lei dar am chiar mult mai mult. Nu mi s-a specificat pe nici o chitanta cum au fost impartit banii.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
nedelcuradu, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordine achitare intretinere si folosirea banilor achitati de catre asociatie NarcisVN NarcisVN Bună ziua. M-am înregistrat pe site pt. că am nevoie de ajutor. Am o restantă la întreținere din august pană în decembrie anul curent 2016. Am achitat ... (vezi toată discuția)
Penalitati otto2007 otto2007 1. Pentru a calcula si aplica penalizari la sume restante este necesara hotararea adunarii generale a proprietarilor? 2. Cine este raspunzator pentru sumele ... (vezi toată discuția)
Penalitati loredana34 loredana34 buna ziua, m-am trezit peste noapte cu penalitati foarte mari la intretinere motivul acestora fiind ca asociatia a fost data in judecata si asa s-au calculat ... (vezi toată discuția)