avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu sunt lasat sa-mi platesc intretinerea!! Va rog ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu sunt lasat sa-mi platesc intretinerea!! Va rog ajutati-ma!!

Buna ziua! Am o mare problema!.La data de 19.03.2013 figuram cu restante la intretinere de 4000 lei, din care, 2700 cota contributie si 1300 penalitati. Tot la aceasta data am mers la casieria asociatie cu suma de 3000 lei sa-mi achit o parte din restante. Intentia mea a fost sa achit integral suma pentru cota de contributie si restu pentru penalitati (cca. 20% din cuantumul penalitatilor), urmand ca in lunile urmatoare sa achit si restul datoriei dar macar sa nu-mi mai puna penalitati care sunt mai mari decat platesc eu la intretinere (in medie 100/luna contributie, 130/luna penalitati) . Aici insa presedintele asociatiei nu a vrut sa-mi primeasca banii in acest mod si mi-a spus ca daca vreau sa-mi accepte plata trebuie sa achit din ce 3000 lei, 700 lei pentru penalitati si 2300 pentru cota de contributie. Asta presupune sa raman cu restante la cota de contributie si bineinteles sa mi se adauge penalitatile aferente. Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac ca sa-mi platesc intertinerea cum am dorit eu initial. Va multumesc!!
Stimate nedelcuradu,

NU va speriati, faceti o cerere scrisa catre presedinte in care cereti numarul de cont al asociatiei de proprietari de care apartineti si al carui membru sunteti, banca la care are asociatia deschis contul, CUI-ul acestei asociatii si platiti prin transfer bancar, fie prin homebank de acasa din confortulpropriului fotoliu, fie direct la ghiseul bancii suma dorita de dumneavoastra, cu specificatia la Detalii despre plata, ce reprezinta aceasta, respectiv x lei penalitati, y lei contravaloare (cv) cote intretinere. NU UITATI SA FACETI ACESTE SPECIFICATII ALE PLATII, este foarte important in cazul unui proces, fie el penal, fie civil.

Cu o copie a acestei plati va duceti la asociatie si o predati administratorului si/sau prosedintelui, atasata la o petitie (IN DUBLU EXEMPLAR caruia ii cereti numar de inregistrare cu stampila asociatiei si cu semnatura celui care o primeste: 1 exemplar original ramane la dumneavoastra in arhiva personala si 1 exemplar original ramane la administratie) in care explicati faptul ca ati achitat (ce anume - cv la ce sume).

Conform legiilor statului roman si a asociatiilor de proprietari acestea sunt obligate sa va inregistreze cererea/petitia dumneavoastra, la care sunt obligati sa dea un raspuns in decurs de 10 zile.

IN acest fel, dumneavoastra sunteti protejat impotriva abuzurilor administratiei asociatiei dumneavoastra.

O masura in plus ar fi accea ce a va proteja impotriva abuzurilor prin folosirea unui reportofon sau a unei camere video cand va duceti la administratie, pentur a nu fi acuzat de altceva, asa cum am patit eu. Legea nu interzice aceste inregistrari, atat timp cat nu sunt folosite de dumneavoatra pentru a fi vandute unor terti, sau pentur a trage foloase materiale, pentru a va razbuna sau pentru a le posta pe diverse situri de socializare.

O seara placuta si multa bafta... si nu descurajati.
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
elga50, moderator
Sigur ca oricine poate face plata prin banca si nu este nevoie sa duca documentul la asociatie. Asociatia vede ca a incasat acesti bani si de la cine ia incasat. Toate operatiunile apar in extrasul de cont. Nu cred ca daca cineva face o plata prin banca unui furnizor care se afla la 500 Km distanta trebuie sa mearga la acel furnizor cu cerere in doua exemplare,copie...
Dovada platii, chiar pentru instanta, este instrumentul de banca cu data si stampila bancii ce se elibereaza platitorului atunci cand da banii la banca.
Cat priveste raspunsul ce ar trebui sa-l dea asociatia, acesta nu este prevazut ca fiind de 10 zile. E o confuzie. In zece zile de la afisare listei, proprietarul poate contesta sumele reparizate si trebuie sa primeasca raspuns in maxim 7 zile.
Dar pentru alte solicitari, termenul general de primire a unui raspuns (fara a fi specificat in legislatia asociatiilor de proprietari) este de 30 de zile.

Eu cred ca pentru a inregistra discutia, dialogul cu cineva, trebuie acordul acelei persoane. Altfel este ilegal.
Firmele care lucreaza cu publicul, atunci cand sunt apelate telefonic, iti cere acordul ca acea convorbire sa fie inregistrata si poti fi de acord sau nu, apeland la alta cale de a dialoga cu ei (prin posta, email, inregistrarea solicitarii la registratura...).
1. Halal democratie! telefonezi pentru o informatie si robotul iti spune ca daca vrei sa continui, vei fi inregistrat! Adica, daca refuzi sa fii inregistrat, ramai fara informatie. De la cine? De la cei carora le dai bani pentru servicii! Curat murdar!
2. Restantierul acesta este si el un om, este vecinul , tratati-l ca pe unul care poate, odata va salveaza de la moarte, va ajuta la o inundatie, la un incendiu! Il aduceti la disperare! Ati vorbit cu el de la inaltimea oamenilor fara pata! Dati zor cu legea, dar primii care o incalca oare cine sunt? Cei care umbla cu banii, se erijeaza in stapanii vecinilor lor. Intelepti nu mai avem? Nu ii spune nimeni, mai nene, uite, acum iti iau banii cum vrei, dar grabeste-te cu penalizarile si te rugam nu mai ramane cu datorii, ca este greu si pentru noi, ceilalti!
Inregistrarile facute de catre diverse firme de servicii catre public sunt de alta natura.
Pe baza acelora se obtin avantaje economice/comerciale si este legal si obligatoriu sa ceara acordul celui cu care se realizeaza convorbirea.
Nu aceleasi obligatii exista in cazuri ca acesta pe marginea caruia se discuta. In situatii ca aceasta, daca celalalt are intentii mai putin ortodoxe daca i s-ar cere consensul la inregistrare credeti ca ar accepta?
Domnule draga, daca veti opta pentru aceasta cale mergeti fara a va preocupa! Nu va veti afla in afara legii. Sugestia mea totusi este sa evitati atitudinea de sfida, de provocare fata de administrator. Propuneti-va intr-o maniera cat mai pacifica posibil.
O buna solutionare a problemei dumneavoastra, cat mai curand!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordine achitare intretinere si folosirea banilor achitati de catre asociatie NarcisVN NarcisVN Bună ziua. M-am înregistrat pe site pt. că am nevoie de ajutor. Am o restantă la întreținere din august pană în decembrie anul curent 2016. Am achitat ... (vezi toată discuția)
Penalitati otto2007 otto2007 1. Pentru a calcula si aplica penalizari la sume restante este necesara hotararea adunarii generale a proprietarilor? 2. Cine este raspunzator pentru sumele ... (vezi toată discuția)
Penalitati loredana34 loredana34 buna ziua, m-am trezit peste noapte cu penalitati foarte mari la intretinere motivul acestora fiind ca asociatia a fost data in judecata si asa s-au calculat ... (vezi toată discuția)