avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordine achitare intretinere si folosirea banilor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordine achitare intretinere si folosirea banilor achitati de catre asociatie

Bună ziua. M-am înregistrat pe site pt. că am nevoie de ajutor. Am o restantă la întreținere din august pană în decembrie anul curent 2016. Am achitat strict întreținerea (fără penalități sau fond de reparații) pană în luna iulie 2016 (inclusiv). Problema a apărut în momentul în care în informarea pe mail a sumelor datorate lunile mai, iunie, iulie nu-mi apar plătite deși eu am plătit și am chitanțe care atestă acest fapt. Am trimis un mail către Președintele asociației în care am atenționat asupra plății crezând că este o greșeală. Răspunsul m-a surprins. Pe scurt îmi zice că prioritar trebuia să achit penalitățile, fondul de reparație și apoi întreținerea. La acest mail mi-a atașat un pdf cu un extras de debit sau ceva asemănător unde nu figurează lunile plătite.
Două dileme am. 1.Eu vroiam să achit prioritar întreținerea pt. a nu mi se mai percepe penalitățile. De ce mi se impută altă prioritate la plată din moment ce asociația este afectată de neplată acesteia.(Venind cu plata la zi urmam să achit și penalitățile și alte datorii. Nu stau prea bine cu banii și vreau să opresc penalitățile pt. a ieși din cercul vicios al restanței) 2.Bănuiesc că banii pentru respectivele luni plătite ce apar neachitate au fost mutați în plata altor lucruri. Este legal sa schimbi uzul unor bani intrați într-un cont pentru plata unui lucru care este precizat și atestat prin chitanță? Eu am plătit lunile, am chitanțele care atestă plată dar la asociație aceste plăți nu figurează. Este normal să bănuiesc că au folosit pentru alte plăți acei bani? Precizez că avem o firmă care face administrația iar plata am efectuat-o prin bancă. Mulțumesc

Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 20:42, 24 Decembrie 2016
din cele relatate nu rezulta ca v-ati exprimat in scris ca sa fie platite doar cotele.
Astfel, administratia a procedat corect.
Pe chitante ce este inscris, "penalitati luna x, y, z", sau "intretinere luna x, y, z"? SUma din chitanta corespunda cu intretinere afisata pentru luna respectiva, fara penalitati?
Daca nu ati facut o intelegere scrisa sub forma unui grafic de plati acceptata si de conducerea asociatiei de a plati intai cotele de intretinere si apoi (cand?) penalizarile si fondul, atunci stingerea datoriei s-a facut normal de la cele mai vechi catre cele mai noi cote, fond si penalizarile aferente cotelor incasate deodata.
In aceasta situatie banii pe care dv. credeati ca i-ati dat pe cotele mai, iunie, iulie au stins penalizarile din lunile precedente acestora si a fondului restant.

Nu e corect nici ce spune presedintele ca se incaseaza cu prioritate penalizarile si fondul, daca nu exista un regulament scris de stingere a datoriilor.

pentru luna aprilie 2016 inregistrati vreun debit? penalitati la intretinere? in baza carei legi? nu am auzit pana in prezent de vreo lege care sa oblige sa se achite si penalitati.
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2016
ContSters411736, utilizator
@ Smecherul

Cititi, va rog, Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si apoi dati-va cu parerea pe forum.

Alte discuții în legătură

Restante la plata intretinerii sorraine sorraine buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi ... (vezi toată discuția)
Intretinere la asociatia de proprietari neplatita Mimita5 Mimita5 Buna seara, am 2000 Ron intretinere neplatita, 4000 penalitati, 500 fond de reparatii si 300 penalitati la fondul de reparatii si platesc In fiecare luna 300 ... (vezi toată discuția)
Penalizari si hotarari ale asociatiei de proprietare dalv dalv Asociatia de proprietari prin administrator si presedinte mi-au impus plata unor penalizari la cotele de intretinere constituite din neplata cotei de ... (vezi toată discuția)