avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Victima accident - daune materiale si morale, procedura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Victima accident - daune materiale si morale, procedura

Bună seara! Vreau să mă lamuriți în următoarea speță : pensionar pe caz de boală,64 ani, cu venit sub minim pe economie, accidentat de către un șofer pe trecerea de pietoni ,culoare verde pietoni, cu ruperea unui picior în două locuri ,spitalizare 10 zile + îngrijire la domiciliu-CML 8 zile.Poate chema în penal sau civil (..dacă nu sau înțeles amiabil..) în termen de 2 luni (..sau 60 zile..!?) de la producerea accidentului. Menționez că poliția ia suspendat carnetul de conducere ,intocmind dosar șoferului . Care este procedura în acest caz (penal sau civil?)..?
Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: rrobi , utilizator 20:20, 24 Martie 2013
va puteti indrepta in civil cu actiune in pretentii contra soferului vinovat, puterti solicita atat daune materiale cat si morale
Mulțumesc, cu stimă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)
Accident circulație pe trecerea de pietoni - parte vatamata, recuperare daune rrobi rrobi Bună ziua! Aș dori să mă lamuriți în legătură cu o speță: - aflându-mă pe trecerea de pietoni angajat în traversare pe culoarea verde ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, daune materiale si morale pysy182003 pysy182003 Sunt vinovata de producerea unui accident rutier(evenimentul sa produs la o trecere de pietoni) din care a rezultat o victima cu leziuni corporabile ... (vezi toată discuția)