avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Centru colectare materiale feroase - autorizatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Centru colectare materiale feroase - autorizatii

Buna seara!

Doresc infiintarea unui asemenea centru in Ilfov, comuna 1 Decembrie. Desi am citit pe Internet, tot nu sunt lamurit si am cateva intrebari.

Am intrat pe anpm.ro (am descarcat 3908_PRGD_8.doc) si la Garda de Mediu, nu am inteles mare lucru. Saptamana asta o sa ma duc la Garda de Mediu sa pun cateva intrebari, sper sa primesc lamuriri.

Pana acum am inteles ca imi trebuie autorizatie de la Garda de Mediu si Consiliul local/Prefectura si Primarie. Apoi ca-mi trebuie platforma betonata si un container pentru depozitare. Cantar autorizat, verificat metrologic etc. Cam atat stiu. Firma am deja facuta (ani intregi).

Ce altceva ar trebui sa stiu? Umbla un zvon prin zona cum ca nu as primi aprobare pentru ca locuiesc pe DN5 (Bucuresti-Giurgiu) si altul ca o sa-mi trebuiasca aprobare de la vecini (desi am citit in alt mesaj ca nu mai este necesara).

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 16:13, 3 Aprilie 2013
acestea sunt autorizatiile, pe care le-ati aratat mai sus, singurul inconvenient este termenul legal de eliberare, 30 de zile fara cele doua autorizari consiliu si mediu nu puteti derula activitatile
Multumesc de raspunsul prompt!

Timpul de asteptare nu este un impediment.
Nu stiu cum sta treaba cu acel zvon, precum ca nu mi s-ar emite autorizatia din cauza ca am iesire la un drum principal (DNE5).

Poate reusesc sa ajung maine la Garda de Mediu. Acolo o sa ma lamureasca complet?

Multumesc!
cu siguranta, mult succes!
N-am mai ajuns la Garda de Mediu, dar din fericire le-am trimis un mail in legatura cu autorizatiile necesare si-am primit urmatorul raspuns:

Buna ziua.

Solicitarea dvs. nu face obiectul acivitatii noastre. Astfel incat va rugam a va adresa Agentiei pentru Protectia Mediului Ilfov - Aleea Lacul Morii Nr. 1 Sector 6 Bucuresti
Tel/Fax 021/4301523, 021/4301402,
0746248440
e-mail: office@apmif.anpm.ro
PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL Luni - Joi 9.00 - 13.00, Vineri 9.00 - 12.00
PROGRAM DE AUDIENTE DIRECTOR EXECUTIV NINEL PEIA
LUNI 09.00 - 12.00 MIERCURI 12.00 - 14.00

O zi buna in continuare.
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
UNHleaSHD, utilizator
Buna ziua!
Garda de Mediu este autoritate de control si verificare a conformarii, nu emite autorizatii de nici un fel :)
Agentia de Mediu emite autorizatiile si Garda de mediu verifica respectarea lor si, eventual, aplica sanciunile.
Pentru activitatea specificata de d-voastra aveti nevoie de autorizatie de mediu: pe scurt, se depune o documentatie initiala (cuprinde o cerere, fisa de prezentare, contracte de proprietate si utilitati si inca ceva maruntisuri), se plateste o taxa de 500 ron iar eliberarea poate dura si mai mult de o luna, depinde de operativitatea agentiei si de cat de completa este documentatia d-voastra (maximul legal este de 90 de zile de la depunerea documentatiei complete).
Pentru a obtine aceasta autorizatie, trebuie sa indepliniti anumite conditii (cele mai importante sunt platforma betonata, cantar omologat, sant pentru colectarea apelor de pe platofrma posibil contaminate si un sistem de preepurare - minim decantor). Acestea sunt conditiile stabilite prin legislatie, dar se mai pot adauga conditii aprobate prin Hotarari ale Consiliului Local.
In ceea ce priveste situarea pe DN, nu va nici un impediment, decat sa nu fie, iarasi, o hotarare a consiliului local.... Ar fi o problema, in schimb, daca nu aveti acces legal in DN (acces legal inseamna proiect si executie aprobate de CNADNR, nu un drum facut "la liber", fie el si asfaltat). Acordul vecinilor ar putea fi cerut, asta depinde, din nou, de conditiile locale impuse. Nu stiu daca va ajuta, la autorizatiile pe care le-am lucrat eu nu s-a cerut acordul vecinilor pt locatiile si in zona industriala, dar s-a cerut pt cele aflate in cartiere de locuinte. Acum am inteles ca nu se mai autorizeaza deloc centre de colectare in zonele rezidentale....

Alte discuții în legătură

Autorizatie construire platforma betonata / construire extravilan. cristi_bm cristi_bm Buna ziua, Se da urmatoarea problema. Avem un adapost de caini care trebuie autorizat de la DSVSA. Adapostul este in chirie pe un teren care in CF apare in ... (vezi toată discuția)
Gard construit in zona de protectie a dn, proprietate intabulata nucut nucut Buna seara, As dori sa adresez urmatoarea problema: Detin in intravilan un imobil , care in acte este vecin cu un DN ce traverseaza o comuna. In titlul de ... (vezi toată discuția)
Autorizatii service auto florinmiron florinmiron Buna ziua, Doresc sa infiintez un service auto intr-o zona de case, in centrul civic al orasului si as dori sa stiu de ce autorizatii am nevoie pentru a fii ... (vezi toată discuția)