avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Centru colectare materiale feroase - autorizatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Centru colectare materiale feroase - autorizatii

Buna seara!

Doresc infiintarea unui asemenea centru in Ilfov, comuna 1 Decembrie. Desi am citit pe Internet, tot nu sunt lamurit si am cateva intrebari.

Am intrat pe anpm.ro (am descarcat 3908_PRGD_8.doc) si la Garda de Mediu, nu am inteles mare lucru. Saptamana asta o sa ma duc la Garda de Mediu sa pun cateva intrebari, sper sa primesc lamuriri.

Pana acum am inteles ca imi trebuie autorizatie de la Garda de Mediu si Consiliul local/Prefectura si Primarie. Apoi ca-mi trebuie platforma betonata si un container pentru depozitare. Cantar autorizat, verificat metrologic etc. Cam atat stiu. Firma am deja facuta (ani intregi).

Ce altceva ar trebui sa stiu? Umbla un zvon prin zona cum ca nu as primi aprobare pentru ca locuiesc pe DN5 (Bucuresti-Giurgiu) si altul ca o sa-mi trebuiasca aprobare de la vecini (desi am citit in alt mesaj ca nu mai este necesara).

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 16:13, 3 Aprilie 2013
Multumesc de raspuns! M-ati ajutat enorm!

Nu e nici un drum, stau chiar "pe" DN. Platforma betonata am, sant imediat se face. Daca ar fi doar un zvon cel cu DN-ul ar fii perfect. La fel si cu vecinii, sa nu-mi trebuiasca acordul lor.

O sa incerc sa ajung saptamana asta sau viitoarea pe la Agentia de mediu.

Multumesc inca o data!
Drum de acces trebuie sa aveti din DN, chiar daca e vorba doar de o "poteca" de 2 m lungime....:)
Intrebati sl la consiliul local, asa descoperiti daca au cerinte specifice.

In ceea ce priveste autorizatia de mediu, puteti citi Legea 211/ 2011 privind regimul deseurilor. Multe din conditiile stricte initiale au fost eliminate (de ex. suprafata exacta a platformei betonate) dar este legea este usor evaziva: acum legea specifica doar "spatii special amenajate". Daca, in cautarile d-voastra pe net, dati de OUG 16/ 2001 sau OUG 78/ 2000 nu tineti cont de ele, pt ca sunt abrogate.
Obligatoriu veti avea nevoie de un contract cu o firma de salubrizare (pt deseuri menajere) si un contract de principiu cu cei carora le veti preda deseurile. Fisa de prezentare o puteti elabora d-voastra sau puteti cere ajutor de la o firma de consultanta. Atentie mare la preturile practicate, unii va pot cere mult prea mult; totusi, o fisa de prezentare bine facuta va poate salva de multe completari si timp pierdut, asa ca....analizati si cantariti bine. Daca doriti mai multe informatii in directia asta imi puteti trimite mesaj privat, va ajut cu placere.
Documentatia initiala pentru obtinerea AM cuprind:
- anunt public intr-un ziar local
- certificat de inregistrare si certificat constatator emis de ONRC
- cerere
- fisa de prezentare
- contracte utilitati (apa, canalizare, curent, deseuri)
- act de proprietate
- plan de incadrare in zona, plan de amplasament
- taxa de 500 ron

De asemenea, f important, veti avea nevoie de un responsabil de mediu (angajat propriu sau serviciu externalizat) care sa aiba calificare pt gestiunea deseurilor. Avand in vedere ca veti lucra cu deseurile, este de preferat sa gasiti o persoana care sa cam stie despre ce este vorba si cu ce se mananca: nu toti cei care au diploma au fost la cursuri si nu toti care au fost la cursuri stiu de ce au fost pe acolo ;)
Dupa obtinerea AM veti avea de facut tot felul de raportari lunare, trimestriale, anuale la APM si va trebui sa platiti si o taxa la AFM, dar asta este alta ciorba... :)
Am uitat sa va preciz: daca doriti sa puteti dezmembra si autovehicule...atunci e mai mult de furca.... Exista legislatie specifica pt colectarea anvelopelor, uleiurilor, echipamentelor electrice si electronice, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie construire platforma betonata / construire extravilan. cristi_bm cristi_bm Buna ziua, Se da urmatoarea problema. Avem un adapost de caini care trebuie autorizat de la DSVSA. Adapostul este in chirie pe un teren care in CF apare in ... (vezi toată discuția)
Gard construit in zona de protectie a dn, proprietate intabulata nucut nucut Buna seara, As dori sa adresez urmatoarea problema: Detin in intravilan un imobil , care in acte este vecin cu un DN ce traverseaza o comuna. In titlul de ... (vezi toată discuția)
Autorizatii service auto florinmiron florinmiron Buna ziua, Doresc sa infiintez un service auto intr-o zona de case, in centrul civic al orasului si as dori sa stiu de ce autorizatii am nevoie pentru a fii ... (vezi toată discuția)