avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatul a facut minus si a pus si pe datorie nu vrea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatul a facut minus si a pus si pe datorie nu vrea sa imi plateasca

Buna ziua am o agentiue de pariuri sportive,am un angajat de 2 saptamani,a fost in proba 5 zile , prima saptamana de lucru a fost destul de bine pentru incepator ,am fost plecata o saptamana din tara timp in care 3 zile mi-a lucrat vechiul angajat si urmatoarele 4 zile noul angajat, in aceste 4 zile el a dat pe datorie la clienti "prieteni de-ai lui' si cativa clienti ai agentiei 3700 ron suma totala a datoriilor , el a fost avertizat sa nu dea in contract este stipulat ca nu are voie sa de-a pe datorie, si pe langa asta a facut un minus propriu de 4900 ron din faptul ca au fost foarte multi clienti , am inteles de la clienti care au fost de fata ca multi au pus bilete si nu le-au platit angajatul uitand ca nu au fost platite sau ca i-ar fi dat bilete necastigatoare pe care el le platea neverificandu-le prima data , erau verificate la inchiderea agentiei deoarece el spune ca nu avea timp , sunt disperat nu stiu ce sa fac am o paguba de 8600 ron si angajatul nu are de unde sa imi dea datoria lui , cei carora le-a pus nu mai dau pe la agentie nu vor sa ii plateasca, ce as putea face? am inteles ca ar fi caz civil si atunci ne putem judeca mult si bine , am vorbit si cu parintii, dar degeaba imi spun ca ii baiat bun, as avea nevoie de un sfat , va multumesc
Cel mai recent răspuns: marga76 , utilizator 09:56, 28 Martie 2013
are contract idividual de munca? daca da, se vor aplica prevederile art. 254 - 257 din L nr. 53/2003 codul muncii in sensul ca salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca sa. art. 257 alin.1 din acelas act prevede ca suma stabilita pentru acoperirea daunelor se retine in rate lunare din drepturile salariale care i se cuvin persoanei in cauza din partea angajatorului la care este incadrat. ratele nu pot fi mai mari de o treimedin salariul lunar net.
da este angajat are 331 ron este cu jumatate de norma , nu am cum sa trag din suma asta , iar nu il mai pot aduce inapoi pt ca o sa imi faca mai mare minus, nu pot sa risc si asa ii destul de mare , acest minus a fost facut in 2 zile , eu dau faliment daca il mai aduc , am facut plangere la parchet conform art 214 alin 1 din codul penal " gestiune frauduloasa:" , dar si asa el va fi chemat anchetat , dar nu are nimic pe numele lui , poate o masina si aia veche , nu stiu daca am sanse sa imi recuperez paguba, asta ii problema

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit pe baza buletinului costi73 costi73 Am luat pe baza de buletin 3 produse de la altex( figider,cuptor cu microunde si televizor), toate au costat 3700 ron.Eu le-am platit deja 4900 ron, este ... (vezi toată discuția)
Plângere penală după 3 luni de la data faptei DavidAndrei_ DavidAndrei_ Buna ziua. Am o intrebare care ma macina de vreo 2 luni si nu gasesc raspunsul nicaieri. Acum vreo 3 luni am jucat la o casa de pariuri niste bani, am ... (vezi toată discuția)
Am fost pacalita Ralucaroman Ralucaroman Buna ziua, lucrez de 1 luna jumatate la o sala de pariuri sportive. Un client fidel care era obisnuit dinainte sa ma angajez eu, ma pacalit cu 10384 lei. ... (vezi toată discuția)