avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme minor

Buna ziua! Sint intr-o situatie delicata si doresc o indrumare! Baiatul meu are 15 ani si 10 luni,din motive doar de el stiute a decis sa fuga de la scoala pe motiv ca nu vrea sa mai urmeze o scoala.Problema e ca era la o scoala cu educatie incluziva[fiind monoparental si ajuns in aceasta scoala din acelasi motiv],a hotarat sa fuga fara sa stiu macar unde! Sunt disperata si nu stiu cum sa procedez? Cum sa-l pot aduce inapoi? Ce posibilitati am,din punct de vedere legal? Am discutat cu directorul scolii dar nici dansul nu a stiut sa ma indrume sa fac ceva.Ce ma indrumati sa fac?
Cel mai recent răspuns: anca_eu67 , utilizator 07:32, 26 Martie 2013
Deocamdata anuntati disparitia copilului la politie. Important si urgent e ca intai sa-l gasiti, apoi mai vedeti cum e cu scoala, ce isi doreste si copilul.. apelati si la DGASPC pt evaluari, consiliere.
Ce scoala e aceea unde a fost , cum adica educatie "incluziva, fiind monoparental "?
Inteleg ca il cresteti singura, dar se acorda burse la scoala pt cazurile sociale..scoala asta e cu program prelungit, internat ?
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
gi-jane2, moderator
E un internat.Da il cresc singura,tatal lui a decedat, iar dupa decesul lui eu am fost nevioita sa merg la munca si el a tot chiulit si s-a apucat de lucruri mai rele,nu l-am mai putut controla si la ruga directorului scolii si indrumarea acestuia l-am dus la acest centru de educatie incluziva si o perioada chiar a fost ok.Din dorinta de a urma o scoala am admis.Am vrut sa-l readuc in scoala normala dar programa scolara de acolo e mai lejera si ar fi ramas automat repetent.Am decis impreuna sa urmeze 10 clase apoi il transferam la o scoala cu un profil,numai ca el a hotarat sa renunte de tot!
Ati anuntat politia ? L-ati gasit ?
Directorul scolii a anuntat politia si tot directorul a luat legatura telefonic cu el.Din cele relatate am inteles ca nu vrea sa se mai intoarca la aceea scoala din dorinta de a urma cursuri la fara frecventa{stie el o scoala unde se poate duce de 2 ori pe saptamana si intr-un an face mai multe clase},totodata vrea sa si munceasca. Curios este cine il angajeaza la aceasta varsta? Din cate am mai inteles are si o relatie cu o fata tot de varsta lui si probabil aceasta e motivul de a fi cat mai aproape de ea. Astept sa vad ce se face astazi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scandal privind ordinul statutul elevului Bububeti Bububeti Buna ziua. La mine la scoala s.a chiulit in jur de vro 50 de elevi. Din statutul elevului reiese ca avem dreptul de a parasi liceul fiind majori. Dar brusc ne ... (vezi toată discuția)
Problema accident, conducere fara permis (minor) siscariu siscariu Am un baiat de 17 ani,dupa un festival a sustras cheile de la masina a plecat cu ea a lovit un cetatean in varsta de 72 de ani cu oglinda masinii,fracturand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. 1. daca eu sunt pe viabilitatea postului pe catedra ... mariangal mariangal Buna ziua. 1. Daca eu sunt pe viabilitatea postului pe catedra de educatie sociala si informatica in doua scoli, La una din scoli mi se poate lua o ora de ... (vezi toată discuția)