avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor- competenta teritoriala ; autoritate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor- competenta teritoriala ; autoritate parinteasca ; costuri

Buna ziua.
Va scriu pentru a afla ceea ce trebuie facut in urmatoarea situatie:
Ea si el casatoriti de 7 ani. Amandoi acum (si la casatorie) sunt in strainatate. Amandoi cu serviciu la negru. Exista un copil minor (5 ani). Ea vrea sa divorteze si nu stie cum sa faca. Are buletin pe adresa soacrei (in Targu Neamt), banuiesc ca acolo trebuie sa intenteze procesul de divort. Nu se poate deplasa in Romania si nici rude/prieteni nu o pot reprezenta acolo. Poate avocatul pe care il va angaja sa o reprezinte?, trebuie procura banuiesc, nu? Vrea neaparat ca, copilul sa ramana la ea. Nici sotul si nici ea nu au un venit demonstrabil (ea va incerca sa il convinga pe seful ei sa-i faca un contract part-time. Are sanse sa primeasca copilul? Este vorba de un divort fara partaj, dar cu un minor. Este vorba de o nepotrivire de caracter, el nu comunica. Se poate rezolva totul doar prin procura catre avocat? (adica se poate rezolva daca ea nu va veni in tara?). Ce acte ar trebui pentru inceperea divortului? Cam cat ar costa onorariul avocatului in situatia asta in Piatra Neamt? Tot ce vrea este ca minorul sa fie incredintat ei. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:49, 26 Martie 2013
Daca, persoana respectiva lucreaza cu contract de munca in strainatate, atunci va putea fi reprezentata la proces de catre un avocat.

In caz contrar, este obligatorie prezenta ei in instanta.

Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Daca ambii soti sunt acolo si veti dori ca si dupa divort sa ramaneti acolo cu copilul, puteti divorta acolo daca aveti ceva acte de sedere.
Ba chiar cred ca prima instanta competenta e cea din strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din strainatate blueina blueina Buna seara, sunt in cautarea unor raspunsuri cu privire la un proces de divort. Pe durata a 7 ani de casnicie am avut de suportat din partea sotului meu ... (vezi toată discuția)
Divort din strainatate nicollleta nicollleta Buna ziua..am revenit cu o alta problema.Pe scurt: Eu m-am casatorit in februarie 2006 si in iunie 2006 eram deja separati,el plecand fara sa dea nici o ... (vezi toată discuția)
Moștenire, succesiuni succesive. ce șanse are fiul meu (nepotul) să moștenească imobilul? geanus geanus Buna ziua.Va rog sa ma lămuriți in urmatoarea situatie: soacra mea a cumparat in urma cu 12 ani o casa .Era căsătorită cu socrul meu. Între timp au ... (vezi toată discuția)