avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort din strainatate

Buna seara, sunt in cautarea unor raspunsuri cu privire la un proces de divort. Pe durata a 7 ani de casnicie am avut de suportat din partea sotului meu continue violente verbale/psihice si fizice. In 1 februarie a.c. am fost batuta pentru a nu stiu cata oara si am spus stop, am decis ca e prea mult si l'am denuntat, parasind mai apoi domiciliul impreuna cu minorul rezultat din casatoria noastra. De mentionat ca locuim de 6 ani in Italia, muncim amandoi cu acte in regula, avem rezidenta, prin urmare toata actiunea mai sus descrisa s'a petrecut aici. Sotul de frica unui divort care sa se desfasoare in Italia si care tuteleaza foarte mult femeia si drepturile ei, a depus cerere de divort in Romania. Vom avea primul termen pe 2 octombrie... desi eu oficial nu am primit nici un inscris, avand domiciliul la adresa soacrei mele, din ceea ce mi'a comunicat el stiu ca acasa a ajuns un plic, insa nimeni nu cunoaste continutul acestuia si tot el a fost cel care m'a anuntat, verbal, despre termen. Bataia mare e pe copil, ca vrea copilul sa mi-l ia, iar in tot acest timp a continuat sa ma maltrateze verbal(amenintari, injurii, intimidare) si nu cu mult timp in urma m'a lovit in plina strada ... din nou. Am incercat sa ii fac un al doilea denunt, insa nu am reusit sa il fac inca oficial. Doresc sa stiu daca , in contextul in care exista deja un divort pe rol in Romania, eu as putea face demersuri pentru un divort in Italia? Imi poate cineva un avocat bun in Piatra Neamt? Ce sanse sunt ca el sa poata obtine copilul? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: blueina , utilizator 16:52, 6 August 2014
Ce varsta are copilul ?
daca vreti sa va judecati in Italia, trimiteti intampinare in Romania in care sa ziceti ca ultimul domiciliu al sotilor e in Italia.
Buna ziua,

Puteti sa depuneti actiunea de divort si dvs. in Italia.

In Romania competenta de solutionare a actiunilor de divort pentru cetatenii romanii domiciliati in strainatate apartine Bucurestiului. Deci va trebuie un avocat din Bucuresti.

Nu precizati ce varsta are copilul, dar banuiesc ca are o varsta destul de mica: aprox. 7 ani.
Stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti se apreciaza de catre instanta tinand cont de interesul minorului si in functie de probele ce se vor administra de fiecare dintre parintele care il solicita. Se va face ancheta psiho-sociala, se vor audia martori, se vor dovedi cu acte veniturile fiecaruia dintre parinti.
In primul rand va multumesc pentru raspunsuri. Copilul are intr'adevar aproape 7 ani, programul meu de lucru imi permite sa ii fiu alaturi mult timp, evident... venitul meu este net inferior dfata de cel al tatalui, insa reusesc sa intretin un apartament, sa asigur copilului un trai decent, m-am ocupat de educatia lui , copilul a terminat clasa 1, cu rezultate foarte bune in ciuda a ceea ce s'a intamplat intre noi, adultii, si pare un copil lipsit de griji, isi vede tatal atunci cand acesta este liber, de obicei in week'end'uri. Imi vine in minte o intrebare cumva logica... avocata dumnealui,a reclamantului, in acte inca sotul meu, nu i-a specificat cum ca proesul e de competenta Bucurestiului? Cum se procedeaza spre trimite aceasta "intampinare" in Romania in care sa specific ca domiciliul nostru este in Italia? Multumesc. Si m'ar interesa de altfel si sa gasesc un avocat din Bucuresti, v'as fi recunoscatoare pentru sugestii. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort minori ainhoa37 ainhoa37 buna seara! problema mea e mai neagra. suntem casatoriti in Romania,dar locuim in spania.avem un copil,nascut acolo(cu pasaport individual,romanesc).din ... (vezi toată discuția)
Avocata m'a tras pe sfoara si mi'a pierdut procesul spiridon vasilica spiridon vasilica Buna seara! Am un subiect #-o ... La apelul pe care l\'am facut anul trecut, la procesul de partaj ,avocata mi\'a cerut 60 milioane (vechi) , pe care am ... (vezi toată discuția)
Costodie ceruta in spania, parinti romani, copil nascut in spania ana s ana s Locuiesc in Spania cu fetita mea , nascuta aici. Am cerut aici in instanta custodia fetitei si pensie alimentara, avand in vedere ca tatal ei, roman si el, ... (vezi toată discuția)