avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarire Penala (infractiunea de lovire)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarire Penala (infractiunea de lovire)

Buna.Acu 4 saptamani a avut loc un incident in fata unui bar.Am fost implicat intr-o bataie daca poate fi numita asa.Eu cu persoana care a depus plangerea ne-am luat la imbranceli , dupa care am fost despartiti.Eu am plecat acasa dansul a chemat politia , si-a luat un certificat medico legal din ce am auzit de la politist , 6 zile.Am fost chemat azi la politie in legatura cu incidentul si sa dau o declaratie.Avea ceva inregistrari in care se vede clar ca am fost provocat.Tot azi ma suna polistul care se ocupa ce caz si imi zice ca persoana respectiva vrea de la mine suma de 2745 de lei exact asta fiind suma in care intra , taxa iml taxiu pana la iml , copie xerox si alte chelstuieli.Mi se pare absurda suma fiind foarte mare.Daca nu cad la intelegere cu el legat de aceasta suma ce mi se poate intampla , ma gandesc ca cel mai rau lucru posibil care mi se poate intampla este sa am dosar penal.Din cate am auzit de la alte persoane este ca ziua de medico-legala repaus se plateste cu 250 de lei pe zi.Deci este absurda suma pe care mi-o cere, avand in vedere ca eu sunt salariat cu carte de munca si am 700 de lei pe aceasta.Va rog sa imi dati un raspuns.Si politistul imi zicea ca se vede ca nu a fost vina mea doar ca el are ceva in plus fata de mine si acest lucru fiind certificatul medico legal.Ar trebui sa imi iau un avocat ? este posibil ca politistul sa ma fi mintit in legatura cu certificalu medico legal , ca sa ma sperie si sa inchida cazul mai repede? Exista si alte etape in care ma pot impaca cu el ? daca trimite dosarul spre parchet si va incepe urmarirea penala mai pot sa ma impac cu persoana aceasta.Nu de alta dar nu am cum sa fac rost de aceasta suma de bani mai repede 4 luni si asta daca as renunta sa mananc si sa traiesc cu aer.Nu am mai avut de a face cu astlfe de probleme , nu sunt o persoana violeta ba chiar din contra ,am fost provocat in sensul ca toata seara cat am fost la bar mi-a adus injurii , jigniri fara ma cunoasca.Cand am iesit afara si i-am cerut explicatii aceasta a sarit pe mine ne-am imbrancit si 2 saptamani mai tarziu ma trezesc cu citatie la politie .Nu e corect ce mi se intampla.Va rog sa imi raspundeti la intrebare
Cel mai recent răspuns: mihaipop1 , utilizator 08:22, 28 Martie 2013
Ma puteti ajuta cu un raspuns va rog.
Cine a dat primul pumn? daca a dat el...e vorba de legitima aparare, aceasta fiind una din cauzele care inlatura caracterul penal al faptei si bineinteles daca s-a inceput urmariea penala se va dispune scoaterea de sub urmarie penala. daca nu s-a inceput urmarirea penala...se va dispune neinceperea urmarii penale. (deci veti fi "achitat" in ambele cazuri) altfel...da...daca nu-i veti achita suma ceruta...posibil sa se inceapa urmarirea penala daca nu inceput deja...si veti fi trimis in judecata...o pedeapsa cu suspendare...cred...daca sunteti la prima abatare....si plata sumei cerute drept daune interese...
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
nae2012, utilizator
Un raspuns mai clar daca se poate din partea unui avocat .Azi am primit un telefon in care imi zicea ca suma de 2700 reprezinta ( 300 de lei reparatii telefon ) (300 de lei gheaca agatata etc) si din care 1000 de lei pentru ochiul invinetit si restu drumuri pana la politie ore petrecute la politie si asa mai departe.
da...astea-s daunele materiale pe care el le-a suferit iar tu esti nevoit sa i le repari...dar nu mi-ai zis cine a atacat primul? desi cred ca tu ai fost....altfel erai scutit de tot ...
nae cum poate el sa demonstreze ca pantofii i s-au zgariat in seara atacului ? dumneavoastra ganditi inainte sa dati sfaturi aici ?Apare pe camera filmare cum eu ma indrept spre bar si el ma prinde de gat cu ambele maini , dupa care se iese afara. In fine dar filmarile video nu sunt acceptate in instanta.Dar legat de aceste asa zice daune , cum pot demonstrate ca x si-a zgariat adidasi in timpul batai sau etc ? ranile ok are certificat care demonstreaza dar hainele ? are certificat pentru haine ?VA rog un avocat sa raspunda nu toti wanna be !! Rog carre nu au habar si care vor doar sa isi dea cu parerea sa se abtina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am și eu o întrebare am fost victima unui accident ... Ionutcarp82 Ionutcarp82 Buna ziua Am și eu o întrebare Am fost victima unui accident auto pe trecerea de pietoni prin urmare căreia am piciorul rupt,coaste rupte și mai multe ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala Blaster Blaster Buna ziua.In luna iulie am provocat un accident rutier in urma caruia pasagerul din dreapta masinii pe care am lovito s-a ars pe maini cu praful de la airbag ( ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala radu_i radu_i Aseara am vrut sa merg intr-un club cu prietena.. ajuns aproape de locatie, am parcat regulamentar.. dintr-un BMW X6 s-a dat jos un smecher mare si gras (cu ... (vezi toată discuția)