avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil roman aflat in centru de plasament in Italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil roman aflat in centru de plasament in Italia

buna ziua, avem o problema f grava in familie, fratele meu a locuit impreuna cu sotia si cu copilul lor in italia , in urma unor probleme conjugale, sotia lui a dus copilul la un centru de plasament fara ca fratele meu sa stie, de atunci au trecut 4 ani de cand copilul se afla acolo , timp in care fratele a incercat pe orice cale sa i-a copilul acasa, dar nu a reusit din cauza ca se judeca cu statul italian, si nu i se da nici o sansa, el poate sa-l i-a doar in wekend , tin sa precizez ca fratele meu e despartit de sotia mea, si el acum intentioneaza sa fure copilul de la centru, si sa-l aduca in romania, va rog sa-mi spuneti ce s-ar putea intampla cu copilul odata ajuns in tara, si cu fratele meu, ce masuri se pot lua cu el,
Cel mai recent răspuns: ramonabt , utilizator 10:31, 30 Martie 2013
În nici un caz sa nu procedeze în acest fel, poate apela la sprijinul Consulatului roman, ar trebui sa angajeze un avocat italian, neştiind în amănunt legislaţia italiana nu poate fi sfătuit în legătură cu consecinţele unei astfel de acţiuni, dar cu siguranţă vor fi repercursiuni.
Poate fi acuzat de rapire internationala si nu stiu cum trece granita oricum.
Ce demersuri legale a facut? Are avocat, are posibilitati de intretinere a minorului, a colaborat cu Ambasada/consulat/presa?
buna ziua, multumesc pt raspuns, tin sa precizez ca are avocat italian, care il reprezinta in instanta, de 4 ani se judeca cu statul italian, dar fara nici un rezultat de atatia ani, a avut nenumarate controale de la asistenta sociala care verificau conditiile care erau f bune, el lucreaza , are propria sa firma de constructii, l-a pus si a facut tot felul de analize sa demonstreze ca nu este bolnav psihic, ca nu e alcoolic, ca e capabil sa se ocupe de copil, si deci a trecut peste toate cu brio de 4 ani de cand se judeca inca nu a reusit sa ia copilul acasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie copil din italia in romania alexalex2016 alexalex2016 Buna ziua, sunt casatorita cu un cetatean italian,avem o fetita de 3 ani si vreau sa stiu daca ma poate opri sa aduc fetita in Romania de 4-5 ori pe an sa-si ... (vezi toată discuția)
Cum pot să aduc băiețelul în românia dacă e cetățean italian? nu sunt lăsată să-l văd decât în prezența tatălui, care e violent cu mine Eu stau cu tal baietelului de 8 ani si nu suntem casatoriti,baietelul are 5 ani si are un disturb autistic.Noi doi nu mai stam impreuna din iulie dar el ma ... (vezi toată discuția)