M-ar interesa, va rog, ce ar trebui sa contina sentinta-pe puncte-de la inceput pana la sfarsit si ce articole de lege se refera la continutul obligatoriu al acesteia...
Sentinta de divort cu copii minori trebuie sa contina:
- Desfacerea casatoriei incheiata intre noi la data de ....din culpa ...;
- Atribuirea beneficiului autoritatii parintesti asupra minorului ....nascut la data de .... subsemnatei;
- Stabilirea locuintei minorului la domiciliul meu din ...
- Stabilirea unui program de vizitare pentru minor in favoarea paratului, in prima si a treia sambata din luna, doua ore la domiciliul meu, o saptamana in vacanta de vara si una in vacanta de iarna cu posibilitatea luarii la domiciliul paratului;(aici va puteti intelegeti cu paratul asupra programului)
- Stabilirea contributiei paratului la cheltuielile de crestere , educare, invatatura si pregatire profesionala raportat la venitul pe care acesta il obtine de la .... unde este salariat.
- Reluarea numelui purtat de catre mine anterior casatoriei, acela de....
motivarea in drept este prevazuta de: art.373 lit.b, art.383 alin.3, art. 397 alin.2, art.398, art.400, 401,402 Cod Civil.
Ramane de vazut daca solicitati motivarea hotararii si cheltuieli de judecata.
Succes
Cu stima,
av.M.Hornea
Cerere de divort
anacalina
Vreau sa formulez o cerere de divort si as dori sfatul unui avocat.Am doi copii unul minor de 11 ani si unul de 18 ani , amandoi urmeaza cursurile unei scoli ... (vezi toată discuția)
Hartuire
SaraLucia
Buna ziua.Locuiesc separat de sot, impreuna cu cei 4 copii cu chirie, dar datorita posibilitatilor financiare insuficiente nu am putut finaliza divortul. Sunt ... (vezi toată discuția)