avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anularea titlului de proprietate a unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anularea titlului de proprietate a unui teren

Buna ziua.
Ma refer la o proprietate din judetul Botosani.Bunicii mei au murit,si tatal,iar partea tatalui meu ne revine mie si fratelui meu.Tata a mai avut un frate si o sora.Fratele cel mai mic s-a improprietarit cu tot terenul singur in mod ilegal.Sora a apucat sa semneze o procura in favoarea tatalui meu si a celui mic.De mine si fratele meu depinde totul.Practic el mai are nevoie de o semnatura a noastra si se improprietareste cu totul.Noi nu suntem de acord cu instrainarea acestui teren,datorita faptului ca noi nu am stiut cand a incheiat actele de improprietarire. Intrebarea mea este: "Cate sanse sunt ca acest sa fie anulat in instanta?"
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:12, 25 Februarie 2009
Intrucat dvs. nu v-ati dat acordul si nici fratele dvs. acest act este nul.
Puteti sa contestati aceasta semnatura deoarece este un fals.
S-ar putea ca fratele cel mic sa fi declarat la notar sau la primarie ca este unic mostenitor.Ar fi bine sa aveti macar 2 martori si un act semnat de tatal dvs. pentru o confruntare de semnaturi.Puteti cere o expertiza grafologica.
si in lipsa unui act semnat de tatal meu?se poate doar cu martori?
în ce fel s-a împroprietărit? Ce înţelegeţi prin asta? A depus cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate, sau ce anume?

Modul în care aţi expus cazul este prea laconic pentru a putea primi un răspuns.
A depus cerere la primarie in termenul prevazut de lege,consiliul local al comunei i-a intocmit dosarul si a mers la prefectura jud. Botosani un a obtinut actele pe numele lui.
Dacă e aşa, îl va stăpîni sănătos. Cine v-a oprit să depuneţi cerere în termen? Sau, dacă acel mandat despre care aţi amintit la început a fost dat în scopul depunerii cererii, cine v-a obligat să vă alegeţi un mandatar în care nu puteaţi avea încredere?

Alte discuții în legătură

Reconstituire verginica73 verginica73 doresc sa ma ajutati intr-o problema daca se poate in 1991 tatal meu a solicitat sa i se reconstitue dreptul de propritate pentru o sup. de pamant in ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate mostenitori ana_mirea ana_mirea Bunica mea a mostenit 2 percele de teren de la strabunicii mei, care au fost oarecum constransi sa il cedeze statului prin decretul 308/1953, teren cu care au ... (vezi toată discuția)
Inselaciune titlu de proprietate antinea antinea Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema : tatal meu se afla intr-o disputa cu unul dintre frati . Dupa decesul bunicului meu,(in ... (vezi toată discuția)