sunt intervenienta in interes propriu intr-un proces partaj bunuri comune deoarece eu am achitat un credit cu care a fost achitat bunul (casa de locuit) care se partajeaza(intre doi fosti soti). dupa ultima pronuntare, procesul a fost suspendat in baza art. 244 alin. 1. Casa respectiva a fost cumparata de cei 2 fosti soti de la mama sotiei cu act de vanzare-cumparare in regula, au facut un imprumut, dar dupa divort, doar sotul a mai platit ratele creditului iar restul de 2000 euro i am achitat eu pentru ca acestia sa poata partaja casa. La ultima pronuntare in procesul de partajare s-au stabilit cotele parti 30% pt ea, 70% pt. el iar fata de mine s -a stabilit creanta celor doi. Numai ca, fosta sotie, dupa un astfel de rezultat in defavoarea ei, la intelegere cu niste rude ale mamei sale au deschis un alt proces pt a- l suspenda pe cel de partaj in vederea obtinerii nulitatii actului de vanzare- cumparare. La momentul acesta, procesul pt anulare act este suspendat pentru neplata taxei de timbru. Avand in vedere aceste aspecte, sunt obligata sa astept ca procesul de anulare act sa fie repus pe rol de una din parti, sa se judece, sa devina definitiv si irevocabil si abia apoi ca parte in procesul de partaj sa cer eu repunerea pe rol a acestuia sau mai am si alta cale de a beneficia eventual de o hotarare vremelnica chiar daca cele doua procese sunt suspendate? In partea care ma priveste, in ultima pronuntare s -a stabilit clar ca cei doi fosti soti imi datoreaza cei 2000 de euro, ei insisi recunoscand acest lucru si folosind ca proba dispozitia de plata a sumei de catre mine prin banca.
Atenție! Un proces nu se suspendă pentru neplata taxei de timbru, putând fi repus pe rol ulterior - cel puțin dacă instanța judecă în mod corect.
Prin neplata taxei de timbru, cererea este anulată, procesul neexistând în continuare. Prin urmare nu mai poate fi repus pe rol, ci, eventual, început unul nou.
Dvs ar trebui să produceți dovada anulării cererii ca netimbrată în procesul în care interveniți, după ce se hotărârea instanței devine irevocabilă - probabil că prin nexercitarea căilor de atac. Puteți încerca, eventual, să folosiți ca probă și o copie după Portaul Instanțelor, în acest sens.
Va multumesc in primul rand pentru raspunsul pe care mi l-ati oferit dar si pentru sugestia oferita cu privire la Portalul Judecatoriei. de asemenea v as fi recunoscatoare daca mai aveti rabdarea sa urmariti subiectul meu in contnuare. Am intrat pe acest portal si urmarind solutiile date la fiecare incheiere de sedinta am constatat urmatoarele: procesul pentru anularea actului de vanzare cumparare despre care v am vorbit a avut deja o solutie in data de 10.04.2012 si am sa citez: "Respinge cererea reclamantilor. Cu recurs in 15 zile". Am cautat pe portalul tribunalului unde am gasit recurs declarat in data de 06.08.2012. In prima sedinta s-a dat ca solutie:"Pt lipsa de procedura, instanta amana judecarea cauzei" . La a doua sedinta, solutia a fost urmatoarea: Se suspenda pt lipsa partilor. Cu drept de repunere pe rol.
1.La ce s-ar fi putut referi lipsa de procedura asa cum arata solutia primei sedinte?
2. Daca nu s-a dat ca prima solutie anularea procesului atunci inseamna ca cererea a fost timbrata? (una din partile din proces mi a spus ca ar fi trebuit timbrata cererea de recurs cu 50% din taxa initiala si ca nu ar fi putut plati aceasta taxa).
3. este posibil ca la prima sedinta sa se fi introdus o cerere de de ajutor public judiciar intr una din formele lui si de aceea sa se fi amanat si nu anulat cererea?
4. Solutia de suspendare din a doua sedinta nu s ar fi dat daca partile ar fi solicitat expres in cerere judecarea in lipsa partilor?
5.Pe ce perioada ar putea "atarna" asa suspendat daca nu s a stabilit de catre instanta o perioada pe care se suspenda acest proces de anulare act?
Partea care a obtinut la partaj doar 30 % are tot interesul sa taraganeze cat poate iar partea care a obtinut 70 % culmea nu s a prezentat personal la aceste procese decat la interogatoriu si nu face nimic pentru a repune macar procesul de anulare act pe rol din motive pe care nu le inteleg, mai ales ca el este cel care a adresat instantei cererea de partaj bunuri. Niciunul dintre ei nu au interesul sa mi dea vreo informatie, ba dimpotriva m au dezinformat dupa cum ati vazut in primul mesaj.
Va adresez aceste intrebari pentru ca asa cum v am spus eu nu sunt parte in procesul de anulare act si nu am acces direct la dosar, iar eu depind de judecarea procesului de anulare act ca sa pot repune eu pe rol procesul de partaj si sa mi pot obtine intr un final banii ce mi se cuvin.
Va multumesc,
Cu deosebit respect.
Nu am de unde să cunosc toate detaliile unui proces, strict din portal. Astfel,
1. Habar nu am față de cine a fost lipsa de procedură. Prin lipsă de procedură se înțelege o citare defectuoasă;
2. Din punctul meu de vedere, anularea cererii ca netimbrată primează, în sensul că instanța ar trebui să o analizeze prioritar;
3. Soluționarea cererilor privind ajutorul public judiciar sunt și ele publice pe portal, deci dacă nu vedeți o astfel de cerere, nu ar exista;
4. Da, respectiva soluție nu s-ar fi dat dacă ar fi existat o cerere de judecare în lipsă,
5. Suspendarea va dura un an, după care judecata cererii va fi considerată perimată.
Divort cu repetir
mmirela_m
care e procedura legala pt a incheia acest proces???
,, daca am terminat un proces de divort in 2006 cu o hotarare irevocabila prin care mi-am redobandit ... (vezi toată discuția)