avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... contract-drepturi de autor-utilizare
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

contract-drepturi de autor-utilizare

Doresc sa semnez un contract cu un compozitor(autor) de muzica care va permite folosirea compozitiilor proprii in site-ul meu cat si utilizarea lor ca si coloana sonora in diferite productii video. Toate astea intr-un mod gratuit.
Ce trebuie sa contina acest contract?
Se poate gasi un astfel de contract cadru pe Internet?

Va multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: M_d , utilizator 15:53, 27 Aprilie 2009
Trebuie sa intocmiti un contract de cesiune a drepturilor de autor conform Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe
Vedeti aici un model pe care puteti sa il adaptati la situatia dvs.: [ link extern ]
Buna ziua,

Cum ramane in cazul in care acel autor nu detine drepturi de autor asupra compozitiilor respective ? Ce anume trebuie sa faca acel compozitor pentru a putea ceda drepturi de autor asupra unui fragment de melodie spre exemplu ?

Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementãri pentru realizarea unui site de muzicã Florynel_Bfi Florynel_Bfi Buna ziua stimata echipa! Am o intrebare la dvs ...asi vrea sa imi fac un site de muzica ,asi vrea sa stiu daca incalc vro lege daca fac sit de muzica?Pot pati ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa folosesc o opera intr-un videoclip non-comercial? Bogdan38 Bogdan38 Doresc sa fac un videoclip in timp ce realizez 3 tablouri cu Eminescu, Stefan cel Mare si George Enescu. Coloana sonora o descarc de pe Youtube cu una din ... (vezi toată discuția)
Taxa pt radio online privind drepturile de autor claudiu.ar claudiu.ar buna ziua, vreau sa fac un radio online si sa pun muzica comerciala.pe viitor o sa bag si reclame. as dori sa stiu cat ma costa taxa pe drepturile de ... (vezi toată discuția)